StoryEditorOCM
Šibeniksjetili ga se

Štrajkaši iz Šibenika čestitali rođendan ministru: ‘Što skorije položen pravosudni ispit žele vam kolege čija je plaća malenica‘

Piše Marko Didić/SD
21. srpnja 2023. - 10:48

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica danas slavi 38 rođendan, a prvi su mu ga čestitali - njegovi Šibenčani.

U gradu gdje je ministar 1985. rođen, štrajkaši su se okupili ispred zgrade suda te su mu kolektivnom fotografijom i svojim potpisima čestitali rođendan.Čestitci su se pridružili i službenici Općinskog suda u Puli koji se nisu fotografirali, ali su ispred zgrade suda stavili plakat sa tortom i porukom "Sretan rođendan, ministre!"

Na poruci piše: "Jednu godinu stariji, nimalo mudriji!". A ispod ide tekst: "Što skorije položen pravosudni ispit žele vam vaši drage kolege državni službenici i namještenici Općinskog suda u Puli. Plaća nam je malenica".

Naravno rođendan se čestita u ironičnom tonu jer poruka je štrajkaša: "Eto mi brinemo o vama, ako vi ne brinete o nama."

O tome razgovaramo sa Antonom Storićem, duhovitim 62-godišnjakom koji radi na protokolu šibenskog suda. Ima 62 godine, hrvatski je branitelj i ima plaću oko pet tisuća kuna.

image

Čestitka ministru iz Šibenika

image

Čestitka ministru

Sd/

- Na fotografiji je nas stotinjak, a slikali smo se prije petnaestak dana kada nas je bilo više jer su mnogi sada na godišnjem odmoru i bolovanju. Fotografiju smo pustili danas, na ministrov rođendan. U zgradi suda nas radi oko dvjestotinjak, a vrlo malo ljudi ne štrajka. Ministar nas je nas je naljutio ne samo što neće platiit dane štrajka nego što ne shvaća ozbiljno problem koji se javio niti baš dobro razumije odnose u pravosuđu. Uz dužno poštovanje nije isto biti zapisničarka na sudu ili u mirovinskom osiguranju ili nekoj drugoj državnoj službi. Ovo su žene lavice koje su vidjele svašta i nije im lako. I inače naš ministar baš nije shvatio naš problem i našu muku onako kako bi trebao i zato ga čestitkom podsjećamo da smo tu i da ne odustajemo", kaže nam.

image

Anton Storić

Niksa Stipanicev/Cropix

Storić je sindikalni povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika koji se proslavio kada je odrecitirao pjesmu premijeru Plenkoviću u kojoj govori o teškom životu štrajkaša, a o tome je priču prva donijela naša novina.

Nije isključeno da ministru tijekom dana dođe još koja čestitka, ali svi koji mu nakon ovog čestitaju kasne i nisu nimalo duhoviti kao djelatnici iz ove naše priče.

01. lipanj 2024 19:21