StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Triba skupljati boce i zbog Davora Šterna i zbog Gorana Šimića. Boca po boca i eto litrice supera!

Piše Branimir Periša
5. ožujka 2022. - 08:24

- Brzo, dajte mi jednu pivu dok ja provjerin je li dignuta borbena spremnost! - uzviknija je oma sa vrata El Tigre i bacija oštar pogled inšpektora bufetićon. Nije ni sumnja, Dobra Parona je ka prava žena, na zid iznad šanka na puntine metnila lipu, veliku zastavu Ukrajine koju ruši Putinova Rusija isto ka šta je Rvasku palila Miloševićeva Srbija, dok Vučićeva danas stalno reži.

- Bože moj, Putin ka da je prepisa zluradi domaći rad od Slobe! - klima glavon B.S. Uskoro, već na strateškon položaju koji mu, taktički promišljeno, čuva kosti i osigurava dobar pregled situvacije u betulici.

- Ma puštite me više s oton podignuton borbenon spremnosti! - nervožasto je odvratila dobra i poštena gazdarica. Puno nji' bi podizalo ovih dana: ministar obrane Banožić kaže da je podignuto, a Milanović, ka vrhovni kapo od vojske da nije, šta ne znači da njemu nije dignuto, da se razumimo. Kada je dobri, požrtvovni ukrajinski prisidnik Zelenovski šta osvaja sva srca svojin nastupon, moralon i pojavon u strašnin daniman za svoju zemlju bija zabavljač, vidili smo na jubi tu humoristični skeč kako svira klavijature s podignutin, neću reći čimen i kalanin gaćaman. Sada, kada Zelenovski ima ozbiljni posal vođenja Ukrajine u krvavon ratu, u ote klavijature udaraju neki naši političari, rekla je ljutito.

Nedostatak posla

- Tu ste u pravu, svaka čast. Jedino bi ja još doda da su se neki od naših uštimavali sa Putinon prije nego šta je Rus zlokobno udrija po Ukrajini. Ne znan ko je od koga prepisa, reka je El Tigre.

- Ma ko to, da čujen! Ol je i Putin jak na klavijaturaman!? - odgovorila je u nevirici, sva incukana od nelagode i brige da je nešto propustila.

- Pa naš Milanović, odgovora on. Ali, uštima se sa Putinon ne onako kako ste pomislili, nego je reka kako je Ukrajina jedna korumpirana zemlja, da veliča svoje naciste iz 2. rata i još teke nazunta. Bože mili, poslin toga eto Putina uoči napada s alibijen da susidnu zemlju triba denacificirati i još svašta nešto.

- Eto, šta san rekla da bi i naš Prisidnik uspješno moga svirati klavijature s rukaman u zraku u nedostatku ozbiljnoga posla! - odgovorila je i ka da jon je laknilo, učinilo se nježinin najdražin mušterijaman. Jerbo, Milanović nije izaša izvan svoje uvrnute škvare, a ona je već pomislila da se dogodilo štokoda izvanredno, osin šta se naša ambasadorica zbog njegove nove, virtuozne svirke tribala izviniti ukrajinskin vlastiman.

- Imate li štokoda bolje od visoke politike u kalanin gaćaman? - upitala je dajući in do znanja neka okrenu temu, jerbo je ota dobro zagorila.

Kapa doli

- Ko je reka da nema? - otpovrnija je El Tigre. Eto, Davor Štern, jedan sposoban i pametan čovik poručuje nan ovih dana da je terminal na Krku jamstvo da ćemo imati dovoljno plina. Doduše, nije reka i skupog el en đija, ka šta će u abnormalnoj situaciji zbog ruske agresije krešiti i nafta, ali čovik barenko znade dozirati izjave. Pa i onda kada šćeto neto kaže da Rvaskoj fali energetske strategije i dogovaranja sa MOLON.

- Moremo mi i bolje od toga tmurnoga i sivoga, dokazuje naš Ponos Rvaske, Goran Šimić, županijski vijećnik i vaik volonter bez premca u ekologiji, jednako i humanitarac koji je odma pohita biti na pomoć ukrajinskim izbjeglicaman, zacvrkutala je optimistično.

- U pravu ste i Goranu kapa doli u svemu! - reka je na to B.S. Uskoro i na tren izaša iz bufetića da digne sa tleja i metne u saket plastičnu bocu od pive koju je neko pocidija biće te noći i tute ostavija.

- Konačno se pridružujete našen Šimiću! - rekla je oduševljeno, na šta je skrušeno prizna da je oto učinija više zbog Šterna, ali bi i Goran bija zadovoljan jerbo se plastika ne valja tamo di joj nije misto.

- Ipak ovo donosi 50 lipa, a gorivo krešije. Boca po boca i eto litrice supera, objavija je svoju novu životnu taktiku.

23. travanj 2024 15:13