StoryEditorOCM
ŠibenikBravo za Brodaričane

U ovoj školi kod Šibenika žele ispraviti lošu naviku: ‘Neka što više djece dolazi na nastavu biciklom‘

Piše Šibenski.hr
3. listopada 2022. - 11:08

U Brodarici je službeno obilježena realizacija projekta „1, 2, 3 Biciklom u školu idemo svi“ u sklopu kojeg je, uz podršku dm-a, postavljena klupa koju su dizajnirali učenici te je uređeno biciklističko odmorište. Cilj projekta je potaknuti učenike i njihove roditelje na korištenje bicikala pri dolasku u školu.

- Nakon nešto više od 20 godina otkako smo vrata otvorili prvim učenicima, našu školu pohađa 329 učenika. Roditelji uglavnom djecu u školu dovode automobilima što, osim negativnog utjecaja na okoliš, dovodi i do stvaranja prometnih zastoja koji predstavljaju i sigurnosni problem. Postavljanjem odmorišta za bicikliste ispred naše škole želimo potaknuti lokalno stanovništvo na stvaranje navike bicikliranja. Uime svih nas iz Osnovne škole Brodarica, želim zahvaliti dm-u što je u natječaju {ZAJEDNO} za zelene ideje odabrao naš projekt i pomogao da napravimo još jedan korak prema ostvarenju tog cilja“, istaknula je Maja Morić Kulušić, ravnateljica OŠ Brodarica.

Na dm-ov natječaj pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji, a projekt „1, 2, 3 Biciklom u školu idemo svi“ jedan je od 17 ekoloških projekata koje je dm odabrao i u čiju će realizaciju uložiti ukupno više od 800.000 kuna.

image

Osnovna škola Brodarica se ukjučila u hvale vrijedan projekt

„Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan. Projekt Osnovne škole Brodarica potaknut će i učenike i roditelje da uvide svoj utjecaj na okoliš i ponuditi im rješenje kako ga umanjiti. Ovaj projekt i posvećenost djelatnika škole održivosti doprinijet će i generacijama učenika koje tek dolaze i upravo je to ono što ga je istaknulo među projektima koji su se prijavili na natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje. Uime dm-a, zahvaljujem ravnateljici Maji Morić Kulušić na prilici da budemo dio ovog projekta i na trudu koji, zajedno s kolegama, ulaže u odgajanje ekološki osviještenih građana“, izjavila je Ana Matić iz dm-a.

Dugoročni cilj projekta „1, 2, 3 Biciklom u školu idemo svi“ je svaki tjedan objavljivati broj dolazaka biciklom u školu na internetskoj stranici škole i postaviti brojač koji će bilježiti koliko su učenici i njihovi roditelji doprinijeli smanjenju ekološkog otiska.

04. svibanj 2024 22:18