StoryEditorOCM
ŠibenikPredizborna koalicija

‘Umirovljenici‘ podržali kandidaturu Petra Baranovića za gradonačelnika Šibenika

Piše šibenski.hr
27. travnja 2021. - 12:35

Hrvatska stranka umirovljenika u Šibeniku će na predstojeće lokalne izbore izaći u koalici s Reformistima i HNS-om. To znači da će 'umirovljenici' podržati Petra Baranovića (Reformisti) kao kandidata za gradonačelnika Šibenika, odnosno Ivana Petkovića (HNS) za njegovog zamjenika.

Kako je kazao Petar Baranović, HSU je prepoznao njhovu osjetljivost za probleme starije populacije.

- Također, prepoznali su i moju najavu potrebe gradnje još jednog doma za starije osobe u Šibeniku. Naime, Cvjetni dom svojim kapacitetima ne udovoljava potrebama umirovljeničke populacije grada  tako da smo mi u situaciji da više od 350 potencijalnih korisnika ovog trenutka čeka dugi niz godina da dođe u poziciju da koristi usluge jedne takve ustanove – istaknuo je uvodno Baranović.

Ljubica Kardum, presdejdnica šibenskog HSU-a kazala je kako podržava inicijativu za gradnju novog doma za starije, no kako je prioritet za umirovljeničku populaciju u Šibeniku ipak izgradnja liftova u višekatnicama.  

Kao drugi najveći problem umirovljenika u Šibeniku istaknula je gradski prijevoz.

- Besplatni gradski prijevoz su izgubile najranjivije skupine jer su svi umirovljenici koji primaju do 2500 kuna imali besplatni gradski prijevoz. Za pet ili deset kuna, oni su izgubili povlastice. Nadala sam se da će to biti riješeno kroz ove četiri godine, ali nije- kazala je Kardum.

01. lipanj 2024 06:22