StoryEditorOCM
ŠibenikPočetak akademske godine

Uvodni satovi na šibenskom studiju i Veleučilištu: Poruka studentima energetičarima - Vi diplomirajte, a posao će vas čekati na Podima

2. listopada 2017. - 19:49

Šibenski dislocirani preddiplomski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu je prvi put kompletan - u njegovim predavaonicama i na hodnicima su tri generacije studenata, što nas čini ponosnima. Radit ćemo i disati punim plućima - kazao je to u pozdravnom govoru brucošima Studija na početku nove akademske godine njegov voditelj, prof. dr. sc. Marko Delimar.

Uvodnom satu u amfiteatralnoj dvorani prisustvovali su i prof. dr. sc. Mislav Grgić, dekan Fakulteta i elektrotehnike u Zagrebu, Ivan Malenica, dekan Veleučilišta u Šibeniku te šibenski gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem i suradnicima. I gradonačelnik se obratio budućim energetičarima, ne krijući zadovoljstvo zaživljavanjem Studija koji pohađa blizu 120 studenata.

Poželjevši im mnogo uspjeha u visokoškolskom obrazovanju, Burić je naglasio kako je upravo njihov studij jedan od onih čije stručnjake trebaju poslodavci u realnom sektoru, u šibenskom slučaju Industrijska zona Podi te tvrtke koje u svojim proizvodnim pogonima, uz zanatsku radnu snagu, vape za fakultetski obrazovanim kadrovima.

- Vi ste studenti koji će nakon stjecanja diplome pronaći siguran posao. Od vas se očekuje da svojim znanjem pridonesete razvoju gospodarstva, a na nama je da osiguramo uvjete za dolazak investitora koji će uložiti svoj kapital u industrijske objekte i kupnju vašeg znanja - kazao je Burić, najavivši povećanje broja sveučilišnih i veleučilišnih studija te osnivanje Sveučilišta u Šibeniku.

- Uz snažnu potporu zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva i splitskog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, grad Šibenik je kroz vaš studij - prvijenac i naš ponos, udario temelje samostalnog Sveučilišta u Šibeniku. Ono će objediniti sve fakultetske programe, kako tri samostalna sveučilišna studija, tako i stručne studije koji će se razvijati pri Veleučilištu, a već iduće akademske godine bit će barem četiri preddiplomska i dva diplomska stručna studija. Neupitan je i razvoj studentske infrastrukture kroz studentski centar u Šibeniku, studentski dom - jezgru studentskog kampusa na Palacinu, za koji je osiguran novac i niz drugih sadržaja. Stoga nije nerealno utvrditi da će uskoro šibenski studenti imati najbolje uvjete studiranja u Hrvatskoj - najavio je Burić.


Dogradnja kompleksa
Početak nove akademske godine svečano je obilježen i na Veleučilištu u Šibeniku, na kojemu je studente pozdravio novi dekan Ivan Malenica te također gradonačelnik Burić. Ta visokoškolska ustanova je samostalno financirala dogradnju novog kompleksa površine 1600 četvornih metara na postojećoj veleučilišnoj zgradi. U njima će biti nove predavaonice, kabineti za nastavnike, prostor za službe dekanata, velika vijećnica za održavanje sjednica te niz drugih sadržaja.

26. lipanj 2024 07:42