StoryEditorOCM
ŽupanijaREKONSTRUKCIJA PROMETNICE

Bliži se kraj radova na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Vodicama: ‘Rotor puštamo u promet ovaj tjedan‘

Piše Šibenski.hr
18. srpnja 2024. - 19:40
Sitno se broji do završetka jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Vodicama. Riječ je o rekonstrukciji nekadašnje državne ceste D8, na kojoj su radovi počeli još u listopadu prošle godine.Niksa Stipanicev/Hanza Media

Sitno se broji do završetka jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Vodicama. Riječ je o rekonstrukciji nekadašnje državne ceste D8, na kojoj su radovi počeli još u listopadu prošle godine.

Projektom vrijednim 3,95 milijuna eura, koji je povjeren tvrtki “Sarađen”, podsjetimo, izgradilo se 1050 metara kanalizacije, uključujući 850 metara fekalnog kolektora i 240 metara tlačnog cjevovoda te vodoopskrbna mreža u dužini od 230 metara.

Nakon projekta rekonstrukcije spomenute dionice, napokon je riješen i problem jednog od opasnijih križanja na području Šibensko-kninske županije. Kritična točka “sanirana” je izgradnjom dvaju rotora. Jedan je u travnju već otvoren za promet, dok bi drugi, kako nam je potvrdio gradonačelnik Vodica Ante Cukrov, trebao biti pušten u promet do kraja ovog tjedna.

U tijeku su, naime, završni radovi koji uključuju postavljanje završnog sloja asfalta te postavljanje preostale prometne signalizacije i opreme.

Zbog regulacije prometa radovi su se odvijali u četiri etape, a jedno vrijeme vozači su bili prisiljeni koristiti alternativne dionice preko Srime, odnosno Gaćeleza. Otvaranjem posljednjeg kružnog toka, ali i cijele prometnice, koja je iznimno važna za grad Vodice, napokon se stalo na kraj gužvama u prometu koje su bile gotovo nepodnošljive, posebno za vrijeme turističke sezone.

18. rujan 2024 13:22