StoryEditorOCM
Županijađir uz more

Dovršen je projekt šetnice koja povezuje Vodice i Tribunj: ‘Siguran sam da će ova staza biti mjesto uživanja za sve građane i posjetitelje‘

Piše Šibenski.hr
15. srpnja 2023. - 09:31

Godinu dana nakon svečanog otvaranja vodičkog dijela šetnice jučer je otvoren i tribunjski dio. Načelnik Općine Tribunj, Marko Grubelić i direktorica Turističke zajednice Općine Tribunj, Josipa Jerkov, bili su domaćini svečanosti kojoj su prisustvovali mnogobrojni mještani, Tribunjske mažoretkinje kao i djeca iz Dječjeg vrtića Maslina iz Tribunja.

Načelnik se obratio okupljenima, zahvalivši svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove šetnice. Dio obale dug 340 metara pretvoren je u prostor za šetanje, s ukupnim ulaganjem od 300 tisuća eura. Posebno je istaknuo kako je polovica sredstava, tj. 150 tisuća eura, osigurana kao bespovratna sredstva od strane Županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, prenosi portal InfoVodice.

Nakon svog govora, načelnik je simbolično presjekao vrpcu, čime je šetnica službeno otvorena. Nastavak svečanosti odvio se na mostu koji spaja vodički i tribunjski dio šetnice. Tamo su ih dočekali gradonačelnik Vodica Ante Cukrov i direktorica Turističke zajednice Vodice, Anita Franin Pečarica.

Gradonačelnik Cukrov je izrazio zadovoljstvo zbog spajanja šetnica, koje simbolički povezuje dva mjesta.

"Ovaj projekt je dokaz da suradnja između Tribunja i Vodica može rezultirati velikim stvarima. Povezanost naših gradova sada je vidljiva i kroz ovu prekrasnu šetnicu. Siguran sam da će ova staza biti mjesto uživanja za naše građane, ali i sve posjetitelje," izjavio je gradobačelnik Cukrov.

Završetak svečanosti obilježen je simboličnim zalijevanjem stabla fafarinke, koje su zajedno prošle godine posadili načelnik i gradonačelnik. Ovaj čin simbolizira njihovu želju za daljnjim rastom i razvojem oba mjesta, upravo poput fafarinke koje će, nadamo se, uspješno rasti uz šetnicu.

Spomenimo kako se na šetnici nalazi plaža za pse, a također se možete osvježiti u beach baru

03. svibanj 2024 03:13