StoryEditorOCM
Županija‘slobodni strijelac‘

Goran Pauk: Praktički sam nezaposlen i naravno da imam želju negdje početi raditi... A na izbore u HDZ-u izlazim kao samostalni kandidat!

Piše Katarina Rudan
15. listopada 2021. - 12:39

Goran Pauk, bivši šibensko-kninski župan koji je na toj funkciji proveo tri mandata, na unutarstranačkim izborima koji se održavaju u nedjelju, 17. listopada, kandidirao se za potpredsjednika Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Na naše pitanje zašto je kandidaturu istaknuo kao „slobodni strijelac“ i zašto se nije našao i timu jednog od dvojice kandidata za predsjednika Županijske organizacije, Nediljka Dujića ili Želja Burića, Pauk odgovara:

- Surađivao sam i s jednim i drugim i obojica imaju moju potporu. Priklanjati se jednom od njih nisam želio, a nisu ni oni to od mene tražili. Zbog toga je moj izbor bila samostalna kandidatura, što znači da tim činom za predsjednika Županijskog odbora prihvaćam jednog ili drugog. S obzirom na to da je iza mene dugogodišnje kako političko, tako i iskustvo stečeno radom u Županiji, smatram da mogu pomoći i dati obol u daljnjem radu Županijskog odbora i stranke u cjelini – rekao je.

Na direktnim izborima za predsjednika i potpredsjednike po sistemu “jedan član - jedan glas”, Pauk kaže da očekuje potporu šireg dijela članstva diljem županije, koji cijene ono što je radio kao župan sve protekle godine.

- Sve moje političke funkcije su proizlazile s pozicije župana, što znači da nisam išao na dupliranje u smislu da me se bira u neko tijelo, a već sam po funkciji župana bio član. Dakle, nakon što nisam ponovo izabran za župana, u stranci su prestale sve moje funkcije i kandidaturom za jednog od četiri potpredsjednika Županijskog odbora cilj mi je pokušati vratiti se i biti u vrhu stranke jer, ponavljam, smatram da svojim iskustvom mogu pomoći – kaže Pauk.

S obzirom na to da Pauku u prosincu, a brzo će taj mjesec, ističe zakonsko pravo šestomjesečne naknade plaće upitali smo ga kakvi su mu planovi, jer se po kuloarima pričalo i priča da je za njega radno mjesto već „osigurano“. Spominjalo se direktorsko mjesto u šibenskom Vodovodu i odvodnji d.o.o., JU NP Krka, Lučkoj upravi…Trenutno je aktualna priča o mjestu ravnatelja Veteranskog centra. Evo što bivši župan o tomu kaže:

- Praktički sam nezaposlen i, naravno da imam želju negdje početi raditi. Natjecat ću se na radna mjesta za koje ispunjavam uvjete. Ništa ne mogu niti želim prejudicirati, a kad spominjete Veteranski centar ne znam niti kakvi će se uvjeti za ravnatelja tražiti. Ako budem zadovoljavao osnovne uvjete, prijavit ću se kao i na bilo koji drugi natječaj ukoliko se pojavi, ali toga nema puno – zaključio je Pauk.

19. travanj 2024 11:56