StoryEditorOCM
ŽupanijaPotraga uspješno završena

HGSS, policija i vatrogasci tražili starijeg muškarca na nepristupačnom terenu u Kninu: Bio je dehidriran, a nije se mogao samostalno kretati

Piše Šibenski.hr
6. lipnja 2022. - 08:49

Pripadnici šibenske Hrvatske gorske službe spašavanja odradili su još jednu uspješnu akciju. Kako su izvijestili na svojoj facebook stranici spasili su starijeg muškarca u Kninu koji je nestao na rubnom dijelu grada:

- U nedjelju poslijepodne u 17:30 putem centra 112 obaviješteni smo da je u Kninu nestala starija muška osoba. Kako je mjesto nestanka osobe bilo na rubnom dijelu grada Knina te u blizini ima nepristupačnog terena  u potragu je odmah izašlo 15 članova HGSS stanice Šibenik s jednom bespilotnom letjelicom i jednim potražnim timom (vodič i pas).

Nakon kratkog brifinga u prostorijama ispostave u Kninu, ekipe se raspoređuju po terenu te tehnikom 'bike wheel' pretražuju okolne putove i mjesta zanimljiva za potragu. Uz troje policijskih djelatnika potrazi se priključuje šest članova JVP Knin te se dodjeljuju timovima na terenu.

Uskoro potraga daje rezultate i osoba je pronađena nedaleko od kuće u šumarku na stazi, dehidrirana, tuži se na bolove u kuku i ne može se samostalno kretati. Poslije pružanja prve pomoći unesrećeni se nosiljkom UT2000 transportira do kola HMP na daljnju skrb- kazali su u šibenskom HGSS-u.

29. travanj 2024 02:20