StoryEditorOCM
Županijareferendum za opoziv

Jedinstven slučaj: mještani smjenjuju načelnika koji je općinski novac trošio u austrijskom bordelu

Piše Šibenski.hr
4. listopada 2024. - 14:20

Referendum za opoziv načelnika Općine Murter-Kornati Tonija Turčinova bit će održan 3. studenoga ove godine, izvijestili su iz Šibensko-kninske županije.

Naime, referendum se raspisuje sukladno odluci Općinskog vijeća od 23. rujna kada je to tijelo dvotrećinskom je većinom izglasalo odluku o održavanju referenduma za opoziv načelnika Tonija Turčinova. koji je privukao je pažnju javnosti nakon što je Telegram otkrio da je otišao u austrijski bordel i tamo službenu karticu ispeglao na iznos od 1560 eura. Osim bordela, Turčinov je općinskim novcem plaćao i račune za odijela, hranu, parfeme i ručkove.

Upravni odjel za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Šibensko-kninske županije objavio je biračima s prebivalištem u Općini Murter-Kornati da mogu obaviti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača u Upravnom odjelu za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Śibensko-kninske županije, Odjelu za opću upravu, osobna stanja građana i matičarstvo, Šibenik, Trg Pavla Šubića I br. 2, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati.

Rok za podnošenje zahtjeva za dopunu ili promjenu istječe u srijedu 23. listopada 2024.

– Skreće se pozornost biračima koji imaju prebivalište u Općini Murter-Komati da samo birači koji imaju prebivalište u Općini Murter-Kornati i važeću osobnu iskaznicu ulaze u popis birača i nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta. Birači koji imaju prebivalište u Općini Murter-Kornati, a nisu upisani u izvatke iz popisa birača jer primjerice nemaju važeću osobnu iskaznicu, mogu na dan održavanja referenduma ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove Šibensko-kninske županije – navode iz županijske uprave.

Inače, Toni Turčinov je privukao je pažnju javnosti nakon što je otkriveno da je u austrijskom bordelu službenu karticu ‘ispeglao‘ na iznos od 1560 eura. Osim bordela, Turčinov je općinskim novcem plaćao i račune za odijela, hranu, parfeme i ručkove.

 

 

.

04. listopad 2024 14:27