StoryEditorOCM
Županijasan ili java?

Još smo korak bliže izgradnji aerodroma na Pokrovniku, osniva se društvo Zračna luka Srce Dalmacije

Piše K. G.
22. lipnja 2024. - 11:12

Otprilike tri desetljeća je stara ideja o izgradnji aerodroma u Pokrovniku, mjestu na brzoj cesti koja spaja Šibenik i Drniš. Međutim, malo toga se u međuvremenu maklo s mrtve točke.

Rekli bismo da je priča bila gotovo zamrla sve do 2017. godine kada ju je ponovno oživio Hrvoje Zekanović u kampanji za lokalne izbore.

Kada je Zekanović postao saborski zastupnik još više je pogurao ideju o gradnji zračne luke u Pokrovniku. U prošlom sazivu Sabora tu inicijativu podržali su svi šibensko-kninski saborski zastupnici, bez obzira na stranačke dresove.

image
Privatni Album

I gdje smo stigli? Do toga da će u ponedjeljak biti osnovano društva Zračna luka Srce Dalmacije d.o.o.,te potpisan Društveni ugovora između članova, odnosno osnivača Društva, a to su Republika Hrvatska, Šibensko kninska županija te pet gradovaiz Šibensko-kninske županije).

Na tom sastanku, uz župana Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marka Jelića, sastanku će nazočiti Tomislav Mihotić, državni tajnik za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju i zračni promet iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, saborski zastupnici Branka Juričev-Martinčev i Hrvoje Zekanović te gradonačelnik Grada Šibenika dr. med. Željko Burić, gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov, gradonačelnik Grada Drniša, mr. sc. Josip Begonja, gradonačelnik Grada Skradina, mr. sc. Antonijo Brajković i gradonačelnik Grada Knina, mag.oec. Marijo Ćaćić.

image
Privatni Album

Dakle, početkom novog tjedna moglo bi se saznati i nešto konkretnije o sudbini zračne luke u Pokrovniku.

22. lipanj 2024 11:13