![<p>Gradonacelnik Vodica Ante Cukrov Desto.</p>
<p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/28/o_27439884_1024.jpg)
Već 29. godinu za redom Vodičani organiziraju Uskrsni doručak koji ujedno označava i službeni početak turističke sezone u tom mjestu. Tako je bilo i ovo ponedjeljka na vodičkoj Rudini.
Svaka čast tradicionalnim domaćim fritulama i kroštulama, ali glavna atrakcija ovogodišnjeg vodičkog Uskrsnog doručka bila je vodička karitula duga više od sedam metara. Riječ je o originalnoj vodičkoj slastici koja se priprema po originalnoj recepturi. I ove godine karitulu su spremile članice Kulturne udruge Vodiške perlice koje ne dopuštaju da stari običaji padnu u zaborav.
Karitula, kao i sve ostale delicije besplatno se dijelila mnogobrojnim mještanima, a i gostima koji ove uskrsne blagdane provode u Vodicama. Oni znatiželjni mogli su saznati i recept za karitulu.
Održan je i bogat kulturno-umjetnički program na kojem su sudjelovali Klapa Godimenti, Klapa Oršulice , KU Vodiške Perlice, Vodiške mažoretkinje i KUD Koledišće, a u suradnji s LAG-om 249 održan je i sajam domaćih proizvoda.