StoryEditorOCM
Županijalijepe vijesti

Knin proglašen hrvatskim gradom sporta za 2021.! Evo kako je zaslužio laskavu titulu

Piše Šibenski.hr
18. listopada 2021. - 15:10

Grad Knin je proglašen hrvatskim gradom sporta 2021. godine na Sport Festu, najvećoj konferenciji sporta koja se održala u Poreču pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Ministarstva turizma i sporta.

Ova prestižna titula dodijeljena je gradu Kninu iz razloga što je u protekle četiri godine ostvario veliki napredak u afirmaciji sporta i izgradnji sportske infrastrukture te su izdvajanja za sport iz gradskog proračuna povećana za četiri puta što je pridonijelo ostvarivanju vrhunskih rezultata te dodatnoj masovnosti sporta. 

U četverogodišnjem razdoblju Grad Knin osigurao je ulaganja u sportsku infrastrukturu u iznosu većem od 4 milijuna kuna te su na taj način sanirani brojni sportski objekti i tereni, a sve u cilju poboljšanja uvjeta za treniranje naših sportaša.

Među ostalim, na nogometnom igralištu NK ‘’Dinara’’ prvi su put nakon osnivanja (1913.) postavljeni reflektori i obnovljene tribine. Grad Knin uveo je i stipendije za vrhunske sportaše te nagrade za iznimne rezultate sportaša i trenera, osigurana su i sredstva za školovanje trenera te su financirane brojne sportske manifestacije.

16. travanj 2024 08:23