StoryEditorOCM
ŽupanijaNakon 20 godina

Mještani Lađevaca konačno će dobiti javnu rasvjetu. Gradonačelnik Skradina kaže da ima još planova za to selo

Piše Šibenski.hr
21. veljače 2024. - 17:15

Stanovnici Lađevaca, malog sela nadomak Skradina i Vodica, suočavaju se s neobičnim komunalnim problemima, javlja HRT. U cijelom selu nema pješačkog prijelaza, u kasnim noćnim satima gasi se javna rasvjeta, a dječje igralište koje se počelo graditi prije dva desetljeća nikada nije dovršeno... Godinama pišu Gradu Skradinu da riješi navedene probleme, no nailaze samo na prazna obećanja... 

Lađevci - malo selo u zaleđu Skradina i Vodica broji oko 150 stanovnika i barem toliko problema:

- Tu sam ja u Lađevcima se rodila, tu sam odrasla i tu želim i umrijeti, ali želim da naša mladost malo ide naprijed i ja bih bila ponosna kao da i ja mogu izaći, rekla je Franka Perak iz Lađevaca.

A mladih ima, 17 je školaraca:

- Ima mlađih 3 - 4 godine svi smo tu, nitko ne ide iz Lađevaca, svi ostaju tu u selu ne ide se van, ne ide se nigdje svi smo tu, ali zadnjih 30 godina ono što ja znam koliko se ja sjećam zadnjih 25 nije ništa napravljeno, a kamo li da se nešto se planira raditi, rekao je Antonio Brajković.

- Imamo asfalt u selu koji smo mi sami radili samodoprinosom 1985. godine uloženo na taj asfalt, nitko ni jednu lipu nije stavio, imamo dosta problema s ovom prostorijom, vidite je tu je bio nekada dućan. Govori Vlade Kardov iz Lađevaca.

Sad nema ni trgovine, ni novog asfalta, a igralište 2 desetljeća čeka uređenje. 

Mladen se u Lađevce vratio nakon punih 50 godina života u Zagrebu i potvrđuje - sve je ostalo isto:

- Ovo je sramota, gledajte ovo da ništa u tom selu nema, mi smo zadnja rupa na sviralu, koliko ja vidim u općini Skradin, dodaje Mladen Relja iz Lađevaca.

Noću se zbog štednje gasi rasvjeta. Oronula bivša trgovina, u Gradu kažu nije njihova - pa s njom ne mogu ništa.

No planove za Lađevce imaju:

- Za ovu godinu su svoje mjesto u proračunu našli Lađevci na način da ćemo sufinancirati izgradnju sportskog igrališta, upravo je ugovor u tijeku i mi očekujemo negdje početak radova kroz ožujak, zaključuje Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina za HRT.

Dobit će i novu štednu rasvjetu koja će svijetliti i noću, a do kraja godine planira se, kažu, i asfaltiranje cesta u samom mjestu. 

27. travanj 2024 14:27