StoryEditorOCM
ŽupanijaŽUSTRO

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Knina zaiskrilo između oporbenog vijećnika Čolaka i ravnatelja Kninskog muzeja Šimića

Piše Šibenski.hr
25. travnja 2024. - 20:47

Na samom početku sjednice Gradskoga vijeća Grada Knina zaiskrilo je na prvoj, rekli bismo bezazlenoj točki, na izmjenama i dopunama Statuta Kninskog muzeja u kojima između ostalog da Muzej sada može organizirati izradu i prodaju suvenira i predmeta vezanih uz fundus i program muzeja, piše HRT.

Kako je objasnio ravnatelj Ante Šimić, Kninski muzej se za razliku od drugih muzeja ne bavi samo muzejskom djelatnošću već upravlja cijelom tvrđavom i svaki dodatni posao opterećuje djelatnike, a i zarada od prodaje je jako mala (tek oko dvije i pol tisuće eura godišnje) i zato je,kaže, odlično rješenje novootvorena suvenirnica koja je izgrađena u sklopu IP-a.

Oporbeni vijećnik Mosta Tomislav Čolak je rekao da to ne drži vodu jer mu nije jasno kako Muzej nema računicu od prodaje suvenira, a koncesionar koji i plaća najam - ima. „ To mi ispada kao nekakvo pogodovanje nekomu”, kazao je Čolak. Odmah je reagirao Šimić koji je oštro poručio Čolaku da je to izrečeno utuživo. „ Ako Vi mene javno prozivate da nekome pogodujem, to ćete sutra morati dokazati na sudu. Nemojte me dovodite u tu situaciju jer taj sud dobiti nećete”, oštro je poručio Šimić na što se Čolak obratio predsjedavajućem zašto ne reagira kada se gradskom vijećniku prijeti. Na koncu su i Šimić i Čolak napustili vijećnicu i iza zatvorenih vrata raspravili što su imali, a Čolak se potom vratio na sjednicu.

Vijećnici su bez rasprave usvojili godišnja izvješća o izvršenju programa javnih potreba u kulturi,udruga civilnog društva, socijalnih davanja kao i prijedlog odluke o upisu djece u Dječji vrtić „Cvrčak” za iduću pedagošku godinu.

Iznoseći godišnji izvještaj o izvršenu gradskog proračuna za prošlu godinu, viša savjetnica za financije i proračun Romana Stanić istaknula je da je ukupan manjak grada 3,2 milijuna eura i to prije svega zbog velikog izdvajanja gradskih sredstava za provedbu projekata iz Intervencijskog plana.

Upravo zbog velikog manjka gradonačelnika je prozvao HDZ-ov vijećnik Nino Grabić ističući da je aktualna gradska vlast naslijedila dug od prošle u iznosu nešto većem od pet milijuna kuna, a sada se on mjeri u milijunima eura. Kritizirao ga je i što s radom još nije počela austrijska tvrtka Pico Pack koja je najavljivala 300 radnih mjesta na što mu je Mario Ćaćić odgovorio da se Grad ne može miješati u poslovnu politiku tvrtke dok se god drži ugovorne obveze.  

04. svibanj 2024 18:53