StoryEditorOCM
Županijalijepa poduzetnička priča

Obitelj porijeklom iz Unešića vratila se u domovinu iz Afrike i pokrenula zanimljiv biznis: ‘Bio je to pun pogodak!‘

Piše Šibenski.hr
7. rujna 2023. - 19:56

Shopping i skupljanje bodova već odavno idu ruku pod ruku, a trgovački centri čine sve kako bi kupce privukli baš ovakvim načinom razmišljanja. Svaka naša kupnja tako vrijedi više od onoga koliko smo platili, a većina nas na mobitelu već ima instaliranih nekoliko aplikacija kojima prikupljamo razne pogodnosti.

Baš ovaj trend pokrenuo je zanimljivu poduzetničku priču u Hrvatskoj, koja se ističe potpunom inovativnošću u sferi cashback aplikacija. Matej i Krešimir Miljak te njihova sestra Angela, rođeni su i odrasli u JAR-u, u Hrvatsku su se odlučili vratiti kako bi pokrenuli posao i unijeli inovaciju na naše tržište – aplikaciju Cupon.

„Za vrijeme studija pratili smo razvoj Hrvatske ekonomije te smo prepoznali potencijal u trgovačkom i informatičkom području zbog čega smo spojili dvije ideje u jednu te pokrenuli investiciju. Odlučili smo implementirati nepostojeći, jednostavan i pametan koncept na hrvatsko tržište te Hrvatsku postavili za bazu iz koje ćemo se kasnije širiti prema ostatku Europe.“, otkrivaju poduzetna braća kojima povratak u Hrvatsku nakon odrastanja i školovanja diljem svijeta, nije teško pao.

Aplikacija Cupon namijenjena je bilo kojem trgovačkom društvu koja ima fiskaliziranu prodaju direktno prema kupcu, a s druge strane bilo koji korisnik pametnog telefona može koristiti aplikaciju. Cupon kupcu omogućuje do 5% povrata ukupne potrošnje, kao i da skupljene bodove prenosi iz jednog trgovačkog lanca u drugi, i troši ih kako želi. Inovativni koncept povrata novca koji korisniku daje ovakvu širinu i ne ograničava ga da bodove skuplja i troši samo u jednom trgovačkom lancu, izazvao je veliki interes na našem tržištu, koje je za mlade poduzetnike veliki izazov.

„Svaki poslovni partner suradnjom s nama dobije najnoviju lead generation i loyalty aplikaciju za čiju izradu nije platio niti centa. Ne samo da svojim kupcima daju izniman benefit, već mogu očekivati i kupce drugih partnera, koji će kroz praćenje akcija unutar aplikacije, pratiti i pogodnosti njihovog brenda. Možda tako čak i prvi puta čuti za njih. Također, unutar web aplikacije partneri mogu pratiti ponašanje i korištenje od strane kupaca, te dobiju dodatan hands-free marketing kanal.“, ističu napominjući kako se trošak za partnera realizira samo kada kupac koristi Cupon što znači da ne postoji rizik. Svaka trgovina također može vidjeti ponašanje cijelog tržišta u njihovom području, kako bi trendove i inventar što uspješnije optimizirali.

„Svaka trgovina u Hrvatskoj može postati brend partner Cupon aplikacije i to je snaga našeg brenda. Zato i pozivamo sve potencijalne partnere da nam se jave jer nitko nije niti previše velik niti previše malen za rad s Cuponom.“, zaključuju braća Miljak koji smatraju kako je odabir Hrvatske kao mjesta poslovnog ulaganja bio pun pogodak.

image

Braća Matej i Krešimir Miljak

Privatni album
26. travanj 2024 22:35