StoryEditorOCM
Županijapuno posla

Olujno jugo i obilna kiša u našoj su županiji uzrokovali brojne probleme: šibenski vatrogasci imali 21 intervenciju

Piše A. P.
11. ožujka 2024. - 12:56

Olujno jugo koje je jučer puhalo i ‘udaralo‘ i do 100 km/h, uzrokovalo je brojne probleme ponajprije u pomorskom prometu duž cijele obale, a problema nije nedostajalo ni na kopnu.

Šibenski su vatrogasci tako imali pune ruke posla - od gašenja požara, uklanjanja stabala koje je vjetar rušio na cestu pa do ispumpavanja objekata uslijed obilne kiše koja je noćas pala na području naše županije.

Gorjelo je jučer popodne kod Industrijske zone Podi, a na intervenciju je izišla JVP Šibenik s dva vozila i šest vatrogasaca. Požar otvorenog prostora brzo je ugašen, a u njemu je opožareno 50 metara kvadratnih biljnog otpada.

Vatrogasna zajednica Šibensko - kninske županije danas je izvijestila kako su samo noćas i jutros vatrogasci intervenirali na čak 21 intervenciji!

- Tijekom noći i jutra uslijed veće količine oborina na području Šibensko-kninske županije, vatrogasci su intervenirali i još uvijek interveniraju na dvadeset i jednoj intervenciji, od čega je dvadeset intervencija ispumpavanja objekata i jedna intervencija uklanjanja prepreke (stabla) s prometnice - kažu iz županijske Vatrogasne zajednice.

U Šibeniku je u posljednja 24 sata, dodajmo, palo 35 litara kiše, u Kninu 70, a u Drnišu čak 80 litara po četvornom metru, no oborinama je, čini se, zasad kraj.

27. travanj 2024 03:19