StoryEditorOCM
ŽupanijaOsigurano 15.000 eura

Potpisan ugovor o dodjeli financijske potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima: ‘Grad će ih i dalje podržavati‘

Piše PSD.
10. listopada 2024. - 13:33

– Ovo povećanje financijske potpore pokazuje našu predanost očuvanju tradicije i umjetničkog stvaralaštva u Vodicama. Lokalni obrti nisu samo gospodarska djelatnost, već čuvari naše kulturne baštine, a grad će ih i dalje podržavati – kazao je gradonačelnik grada Vodica Ante Cukrov prilikom potpisivanja ugovora o dodjeli financijske potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, na temelju javnog poziva za 2024. godinu, a koje se održalo u maloj gradskoj vijećnici.

Dodajmo kako je Grad zaprimio ukupno deset zahtjeva, zadržavši time razinu interesa kao i prethodne godine. Važno je napomenuti da su svi pristigli zahtjevi ispunili uvjete javnog poziva.

U proračunu je osigurano 15.000 eura za potporu ovim obrtima, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo predviđeno otprilike 10.000 eura. Dodatnih 5000 eura jasno pokazuje koliko Grad ulaže u razvoj tradicijskih i umjetničkih djelatnosti, čime nastoji očuvati kulturnu baštinu te ojačati gospodarski razvoj u lokalnoj zajednici.

Financijska pomoć obrtnicima ove godine također je povećana, s prosječnim iznosima uvećanim za 300 do 500 eura, što omogućava obrtnicima nastavak rasta i unaprjeđenja njihovih aktivnosti. Sve ove mjere svjedoče o kontinuiranoj predanosti Grada Vodica u pružanju podrške lokalnim obrtnicima i prepoznavanju njihova doprinosa lokalnoj zajednici.

15. listopad 2024 13:13