StoryEditorOCM
ŽupanijaOdlična prilika

Pridružili se obilježavanju Mjeseca hrvatskog turizma: U zadnjem tjednu u listopadu oduševite se jesenskim bojama NP ‘Krka‘ po promotivnim cijenama

Piše šibenski.hr
22. listopada 2021. - 08:12

S akcijskom cijenom ulaznice za sve kopnene lokalitete u Parku od 65 kuna za odrasle i 52 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina, koja će vrijediti od 25. do 31. listopada, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se promotivnoj akciji Mjesec hrvatskog turizma, koju provode Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica. Za djecu do sedam godina ulazak u NP „Krka“ oduvijek je besplatan.

Cilj akcije je poticanje građana Republike Hrvatske na upoznavanje i posjećivanje različitih dijelova naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke usluge i proizvode, od smještaja, prijevoza i razgledanja znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja, s ciljem poticanja domaćeg turizma i povećanja turističkog prometa u posezoni.

- Svako godišnje doba na Krki zbog nečega je posebno. Obojena jesenskim bojama, Krka pruža pravi doživljaj: ugodne temperature, živost biljnog i životinjskog svijeta, obilje vode, izraženi geomorfološki oblici stijena i sedre. Uz to, uživanje u svladavanju poučno-pješačkih staza i biciklističkih ruta posjet će učiniti nezaboravnim. Nacionalni park „Krka“ obuhvaća najveći i najljepši dio toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Temeljni je fenomen NP „Krka“ sedra, koja je, duž cijelog toka rijeke, oblikovala sedam očaravajućih sedrenih slapova. Najpoznatiji i najposjećeniji slap, Skradinski buk, najduža je sedrena barijera u Europi.

Lokaliteti Skradinski buk i Roški slap u listopadu su za posjećivanje otvoreni od 9 do 17 sati, a uzvodni lokaliteti od 10 do 17 sati. Pridružite nam se i ove jeseni u NP „Krka“- kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP 'Krka'.

23. travanj 2024 01:34