StoryEditorOCM
Županijaslab interes

Samo jedna škola iz Šibensko-kninske županije predala prijavu za eksperimentalni program

Piše Šibenski.hr
8. svibnja 2023. - 19:14

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upravo je objavilo popis škola koje su predale prijavu za ulazak u eksperimentalni program cjelodnevne škole.

U petak u ponoć završio je, naime, produljeni rok za prijavu škola u Eksperimentalni program cjelodnevne škole otvoren 22. ožujka, nakon čega će Ministarstvo obrazovanja idućeg tjedna odabrati 50-ak onih koje će u iduće četiri školske godine testirati program reforme. Plan je da nakon toga u program koji podrazumijeva jednosmjensku nastavu uđu sve osnovne škole.

Na službenom popisu prijavljenih je 68 škola, mahom iz ruralnih sredina. U Zagrebu su se prijavile svega dvije škole, OŠ Ivana Cankara i jedna privatna osnovna škola.

Rekorder po broju zainteresiranih škola je Slavonija, konkretno Osječko-baranjska županija. Iz Zagrebačke županije prijavu za eksperimentalni program predala je samo jedna škola.

Iz Šibensko-kninske županije, također je samo jedna škola predala prijavu. Riječ je o Osnovnoj školi Jakova Gotovca iz Unešića, koja ima i svoju područnu školu u Mirlović Zagori.

Najavljuju da će odabrane škole objaviti idućega tjedna.

27. travanj 2024 09:18