StoryEditorOCM
ŽupanijaMALO IZNENAĐENJE

Sanja Radin Mačukat, koja je u Županijsku skupštinu ušla na NL Stipe Petrine, na listi je župana Marka Jelića. Sedma u Devetoj izbornoj jedinici !

Piše Zdravko Pilić
3. travnja 2024. - 17:43

Sanja Radin Mačukat, donedavna ravnateljica Gradske knjižnice Vodice, sada u mirovini, na predizbornoj je listi aktualnog župana Marka Jelića, i njegove AP - Akcije za promjene. Ili točnije, koalicije AP – Akcije za promjene i Agrarne stranke s kojom je potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom Platformom Sjever pod nazivom ‘Odgovor sjevera i juga‘. Marko Jelić je u toj točkastoj koaliciji prvi na listi u Devetoj izbornoj jedinici, a Sanja Radin Mačukat – sedma. Kao, istaknula je to odmah, nezavisni kandidat.

-Nisam ušla u stranku Marka Jelića niti to namjeravam – kazala je Sanja Radin Mačukat, čije je pojavljivanje na listi Marka Jelića iznenađenje, s obzirom da je na prošlim lokalnim izborima u Županijsku skupštinu ušla na Nezavisnoj listi Stipe Petrine. A Petrina i Jelić, blago rečeno, nisu baš u dobre. - ‘ Parlamentarni i lokalni izbori nemaju veze jedni s drugima. Jednostavno sam smatrala da u ovoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, ne smijem ostati po strani, a s obzirom da NL Stipe Petrine na ovim izborima ne sudjeluje, odazvala pozivu pozivu Marka Jelića da budem na njegovoj listi, da pokušamo neke stvari u Hrvatskoj mijenjati nabolje. Da budemo glas obespravljenih i obezvrijeđenih, i na taj način iskažemo nezadovoljstvo ovim političkim duopolom HDZ-a i SDP-a u Hrvatskoj‘ – kazala nam je Sanja Radin Mačukat. Dodajući kako tu i nema nekog velikog iznenađenja jer su politički ciljevi NLSP i Marka Jelića gotovo identični, a na županijskoj su razini praktično i dalje u koaliciji.

02. svibanj 2024 01:53