StoryEditorOCM
ŽupanijaIma nade

Šibenik meteo o pomoći s neba: "Kiša bi i na šibensko-kninskom području mogla pomoći vatrogascima!"

Piše Branimir Periša
1. kolovoza 2024. - 15:36
Zadar, 070823. Turiste i Zadrane je danas oko 13h iznenadio jak pljusak od kojeg su se svi brzo sakrili pod suncobrane obliznjih kafica.Luka Gerlanc/

Nastavlja se izuzetno teška situacija po pitanju požara u Dalmaciji koja je jutros prepuna dima koji je vjetrom nošen sa brojnih zgarišta u zaleđu. Spas vatrogascima bila bi jedino jedna dobra kiša koja bi požare ugasila i natoplia žednu zemlju i time ujedno smanjila požarni index. - piše Šibenik meteo.

A to bi se narednih dana prema prognostičkom modelu upravo moglo i dogoditi jer manja promjena vremena je na vidiku, a ovoga puta koliko toliko mogla bi zahvatiti i Dalmaciju.

Vjetar će danas oslabjeti i zbog najavljene promjene postupno okrenuti na južne smjerove, na moru slabo jugo i jugozapadnjak dok u zaleđu gotovo pa tiho što će ići na ruku vatrogascima u obuzdavanju vatrena stihije.

Iako se ne očekuju neke velike količine kiše u ovakvoj situaciji svaka kap dobro dođe, a koliko će ih stvarno biti i gdje sve donosimo s više detalja u sutrašnjoj vikend prognozi.

19. rujan 2024 21:00