StoryEditorOCM
Županijajavni poziv

Šibensko-kninska županija pokriva 50 posto mjesečne karte za vlak, donosimo sve detalje

Piše Šibenski.hr
2. listopada 2024. - 08:36

Još samo do ponedjeljka, 7. listopada 2024. traju prijave na javni poziv za redovite studente s područja Šibensko-kninske županije koji žele ostvariti pravo na sufinanciranje troškova prijevoza vlakom za razdoblje od 1. listopada 2024. do 31. prosinca 2024. godine. Studentima koji se u roku prijave, Županija će sufinancirati 50% iznosa od navedene jedinstvene cijene mjesečne karte, dok ostalih 50% plaća sam student.   

Temeljem Zaključka Vlade RH od 27. rujna 2023. godine provodi se nastavak pilot projekta povoljnijeg prijevoza redovnih studenata kojima se po jedinstvenoj cijeni od 9,95 eura mjesečno omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske, a kojeg provodi Vlada RH sukladno zaključku od 27. 9. 2023. godine.

Šibensko-kninska županija će redovnim studentima koji su u naznačenom roku prijavili na ovaj poziv i koji udovoljavaju propisanim uvjetima, u periodu nastavka provođenja pilot projekta, sufinancirati 50% iznosa od navedene jedinstvene cijene mjesečne karte, dok ostalih 50% plaća student.   

Tko se može prijaviti na Javni poziv?

Pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju redoviti studenti s područja Šibensko-kninske županije koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

- status redovitog studenta stručnog, specijalističkog ili sveučilišnog preddiplomskog, diplomskog ili integriranog diplomskog sveučilišnog studija, 

- prebivalište na području Šibensko-kninske županije. 

Podnošenje prijave i dokumentacija

Uz prijavu na propisanom obrascu treba priložiti i sljedeću dokumentaciju:

1. Potvrda fakulteta o upisanoj akademskoj godini 2024./2025. o statusu redovitog studenta

2. Preslika osobne iskaznice

Obrazac se ispunjava isključivo na računalu.

Prijave na Javni poziv s dokumentacijom i uz naznaku „JAVNI POZIV redovitim studentima s područja Šibensko-kninske županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova prijevoza vlakom za razdoblje listopad-prosinac 2024./25. godinu“ možete dostaviti na adresu e-pošte: prosvjeta@skz.hr.

Sve informacije vezane uz Javni poziv možete dobiti u Upravnom odjelu za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije, na broj telefona 022-460-729 ili na e-mail: prosvjeta@skz.hr.

Više informacija potražite na poveznici

02. listopad 2024 08:36