StoryEditorOCM
Županija‘krečana‘

Skradinjani nastavljaju s uređenjem najveće gradske plaže, bit će proširena za još 50 metara

Piše Toni Veljača
22. ožujka 2023. - 18:22

Grad Skradin uz financijsku potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nastavlja s uređenjem „Krečane“, najveće gradske plaže koja bi uskoro trebala dobiti novo, prošireno izdanje.

Projekt sanacije i rekonstrukcije plaže, naglasimo, vrijedan je 80.000 eura. Iz državne blagajne u Skradin će se, za potrebe dovršenja projekta, usmjeriti iznos od 50.000 eura, a tim novcem, kazuje nam gradonačelnik Skradina, Antonijo Brajković, plaža će se proširiti za dodatnih 50 metara.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

- To je iznos koji je namijenjen isključivo proširenju obalne linije. Još od pretprošle godine, kada je nastupila zabrana kupanja na području Nacionalnog parka Krka, pritisci na Grad, kako od domaćih stanovnika, tako i naših gostiju, za proširenjem plaže postajali su sve veći. Reagirali smo i odlučili se povećati obalni pojas na tom području– ističe Brajković.

Zbog kompliciranog zahvata, projekt će se odraditi u nekoliko faza. Planirano je i otvaranje jednog ugostiteljskog objekta za koji će Grad skoro raspisati i natječaj za koncesijom.

Spomenimo da se na uređenje plaže, direktno nadovezuje i projekt rekonstrukcije cestovne dionice koja prolazi tik poviše gradskog kupališta.  

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Naime, uz gradnju pješačko-biciklističke staze u pravcu ulaza u NP Krka, planiran je i novi, 14 metara dug most preko vodotoka "Rivina jaruga" kojim će se povećati kako sigurnost pješaka tako i protočnost prometa na inače opasnoj dionici.

-  Kroz suradnju s Hrvatskim cestama, koji su nositelj projekta rekonstrukcije te prometne dionice i projekt uređenja plaže „Krečana“ dobit će puni smisao - zaključuje Brajković.

16. travanj 2024 14:40