StoryEditorOCM
ŽupanijaVozači oprez

Sutra, u petak, velika akcija šibenske policije: kontrolirat će brzinu vožnje na  svim prometnicama

Piše sibenski.hr
6. prosinca 2018. - 12:24

Sutra, 7. prosinca u vremenu od 12 do 17 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske će se provoditi preventivno-represivna ciljana akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, a sve s ciljem podizanja razine sigurnosti u prometu na našem području.

U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila.

Upravo ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, je, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, daje pozitivne rezultate, što prvenstveno proizlazi iz činjenice da je u proteklih jedanaest mjeseci na našem području zabilježeno 42 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, tako da u ovoj godini u proteklih jedanaest mjeseci bilježimo 250 ovakvih nesreća, u odnosu na 292 prometne nesreće u tom razdoblju prošle godine.

Osim toga, smanjenje broja prekršaja također ukazuje na preventivno djelovanje ovakvih akcije, što proizlazi iz smanjena broja prekršaja ove vrste, tako da je u proteklih jedanaest mjeseci uređajima utvrđeno 5425 prekršaj nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 6309 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine čini pad za 884 prekršaja, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija.

02. svibanj 2024 08:17