Skradin je ovoga vikenda bio u znaku 1. Skradinskog festivala rižota koji je pretvorio cijeli grad u živahnu i veselu pozornicu ljubitelja dobre hrane i zabave. Više od dvije tisuće ljudi posjetilo je ovaj gradić na Krki tijekom subote i uživalo u RIŽOT Cooking showu te završnom koncertu glazbene dive Jasne Zlokić, poručili su iz organizatori festivala.
-Srce mi je puno. Zaista sam jako sretna i ponosna što je naš skradinski rižot u Skradin doveo ovoliko ljudi. Naravno, festival smo upotpunili i s interpretacijama drugih vrsta rižota, a sve kako bi našim posjetiteljima ponudili jedinstven i nezaboravan doživljaj, ovdje u Skradinu koji je još jednom pokazao da je uistinu gourmet grad. Svima koji su došli, kao i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji ove manifestacije, zahvaljujem od srca - istaknula je uime organizatora, direktorica Turističke zajednice Grada Skradina Bernarda Marasović.
Koliko je bilo znaimanje posjetitelja govori i to što se tražio tanjur rižota više, strpljivo se čekao red do ugostitelja, a dobre zabave, druženja i veselih trenutaka nije nedostajalo. Nezaboravan provod okrunila je svojim nastupom Jasna Zlokić.
Uz skradinski rižot, na jelovniku vrsnih kuhara iz cijele Hrvatske i Italije,koji su bili gosti festivala, našli su se crni rižot, rižot od mesa plavog raka, rižot od sušenih morskih plodova, slatka verzija rižota, rižot od jakobove kapice, risotto del contadino, rižot od sušenih rajčica i kozica, rižot od sušene riječne ribe te rižot s tartufima. Okuse rižota upotpunila je i čaša dobrog vina skradinskih vinara te vinara iz Motovuna i Osječko-baranjske županije.
Posjetitelji su upoznali i hrvatski otočni proizvod (HOP) koji je predstavila Ksenija Baljkas, OPG Kapari, Kaprije, a prezentirala je kapare, motar i ljutiku u kvasini. Raskoš gastronomije Skradina, uveličala je i uljara Laća s maslinovim uljem od sorte krvavica.
Skradinski festival rižota i načina života svoju je kulminaciju imao u subotu poslijepodne kada je održan Rižot Cooking Show što je privuklo brojne posjetitelje, jer valjalo je kušati sve rižote koje su pripremili vješti kuhari.
Manifestaciju koja se ove godine prvi put održala bila je, očito, pun pogodak, a sudeći prema gužvi koja je vladala na ulicama Skradina, zanimanju gostiju i samim Skradinjana za spremljene rižote i ostalo što se nudilo na štandovima, već se sa nestrpljenjem iščekuje sljedeće festivalsko izdanje.
Kako je bilo i koga smo sve sreli, otkrijte sami: zavirite u galeriju naše fotoreporterke Tonke Lokas i pogledajte kako je bilo na 1. Skradinskom festivalu rižota.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....