StoryEditorOCM
ŽupanijaDO VELJAČE 2027. GODINE

U Kijevu će u programu ‘Zaželi‘ raditi 15 nezaposlenih žena, brinut će o 90 starijih korisnika na prostoru ove općine pod Dinarom

Piše Zdravko Pilić
1. svibnja 2024. - 19:17

Praznik rada, 1. svibnja poseban je za 15 dosad nezaposlenih žena koje će na ovaj datum početi – raditi, kao gerontodomaćice u programu ‘Zaželi‘, općine Kijevo. Brinut će o 90 korisnika na prostoru ove male jedinice lokalne samouprave ispod Dinare, koja prema zadnjem popisu broji svega 417 stanovnika, na prostoru od 75 četvornih kilometara. S njih 15 nezaposlenih žena koje su prošle na natječaju, načelnik općine Martin Ercegovac potpisuje ugovor o radu na određeno vrijeme, u iduća 33 mjeseca, do veljače 2027. godine.

‘To je značajan projekt za Kijevo, koji se financira iz europskog socijalnog fonda, i za mlade ljude koji su dobili posao i za starije, o kojima će se brinuti. Obilježili smo prije neki dan i 33. godišnjicu osnutka policijske postaje Kijevo, a na Trgu dr. Franje Tuđmana, otkrili smo i bistu prvog hrvatskog predsjednika, rad kipara Nikole Vudraga‘ – kazao nam je mladi načelnik općine, Martin Ercegovac.

25. svibanj 2024 08:27