StoryEditorOCM
Županijada se ne zaboravi

U Velikoj Glavi odana počast mladom Dubrovčaninu koji je prije 29 godina poginuo kao hrvatski branitelj

Piše Šibenski.hr
10. siječnja 2023. - 08:37
U skradinskom zaleđu šibenski branitelji se prisjetili Đanija Majstorovića koji je poginuo sa samo 23 godineFacebook/UDVDR Šibenik

Jučer je obilježena 29. godišnjica pogiblje Đanija Majstorovića. Na taj datum, prije 29 godina, Dubrovčanin Đani Majstorović je sa svoje nepune 23 godine poginuo pri izvršavanju borbenih zadaća na bojišnici u šibenskom zaleđu, u mjestu Velika Glava.

Kao hrvatski branitelj, Đani je bio pripadnik 113. šibenske brigade. Pokopan je u Aleji branitelja u Dubrovniku te je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata.

Tradicionalno u čast ovom hrvatskom branitelju, njegovi suborci u pratnji njegove majke Mire Majstorović i obitelji obilaze mjesto njegove pogiblje te polažu vijence i pale svijeće.

Tako su i ove godine uprkos lošem vremenu članovi GO Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Dubrovnik i UDVDR - Šibenik odali počast poginulom Đaniju polaganjem cvijeća i zapaljenih svijeća na spomen obilježju na Velikoj Glavi, a zatim i na centralnom križu na Velikoj Glavi u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima na tom području.

05. svibanj 2024 15:36