StoryEditorOCM
ŽupanijaSPUSTILA SE I TEMPERATURA

Veliko nevrijeme poharalo Vodice! Vodena bujica ‘odgurala‘ čak i kamion, evo snimke

Piše T. V.
3. lipnja 2024. - 15:56

Promjenjivo oblačno i nestabilno, kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, prognoza je državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu.

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 Celzijeva stupnja.

DHMZ je za danas izdao i narančasto upozorenje za osječku regiju zbog mogućeg grmljavinskog nevremena s tučom i prolazno jakim vjetrom. Za ostatak zemlje je izdano žuto upozorenje.

Prolaznih je bujica bilo u Vodicama, gdje je u samo pola sata palo 25 litara kiše po kvadratnom metru, zbog čega je ispod podvožnjaka zaglavio i jedan kamion. portal Dalmacija Danas danas je objavio i snimke.

U područjima na koja je nevrijeme već stiglo se i spustila temperatura pa je tamo u šibenskom zaleđu ona samo 15 stupnjeva, dok je primjerice na jugu Dalmacije 25.

 

 

27. lipanj 2024 14:14