StoryEditorOCM
Županijapomoć u kriznim situacijama

Zahvaljujući prekograničnom projektu naši vatrogasci dobili vrijedno zapovjedno-komunikacijsko vozilo

Piše Šibenski.hr
24. ožujka 2023. - 18:24

U utorak u prostorijama JVP Vodice bit će predstavljeni rezultati projekta FIRESPILL - punog naziva "Poticanje poboljšane reakcije prekograničnih hitnih službi i prevencija katastrofa povećanjem sigurnosne razine".

Projekt FIRESPILL strateški je prekogranični projekt financiran sredstvima Europske unije kroz program Interreg Italija – Hrvatska kojeg Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije provodi u suradnji s 15 hrvatskih i talijanskih partnera.

Provedba projekta vrijednog 16.492.799,60 € započela je u travnju 2020. godine, a završetak svih projektnih aktivnosti planira se u lipnju 2023. godine. Cilj projekta je povećanje kapaciteta organizacija hitnih službi u svrhu učinkovitijeg rješavanja prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem.

Kroz projekt je nabavljena sigurnosna oprema, hitna vozila na kopnu i moru, poboljšane su postojeće regulative za djelovanje žurnih službi te su izgrađeni i uspostavljeni centri za naprednu obuku članova žurnih službi.

Fokus ovog događanja bit će simulacija požara u zatvorenom prostoru, pokazna vježba spašavanja sa visina te najvažnije - demonstracija korištenja zapovjedno – komunikacijskog vozila vrijednog 3,4 milijuna kuna nabavljenog kroz projekt FIRESPILL koje će se koristiti od strane žurnih službi naše Županije s ciljem uspješnije koordinacije svih interventnih službi na terenu u slučaju prirodnih katastrofa i drugih kriznih situacija.

20. travanj 2024 09:07