StoryEditorOCM
ŽupanijaBORBA S VJETROELEKTRANAMA

Zekanović u Saboru dao podršku Unešićanima: Državi su važniji šišmiši i ptice od egzistencije ljudi!

Piše Šibenski.hr
22. rujna 2021. - 17:32

Hrvoje Zekanović i njegovi suverenisti u Saboru su izrazili podršku stanovnicima Unešića povodom najavljene izgradnje vjetroelektrana u njihovoj općini.

"Neshvatljivo je da država dozvoljava investitorima u takozvane obnovljive izvore energije postavljanje agregata vjetroparkova tek 500 metara od prve kuće. Takav propis možda je imao smisla kad su agregati bili visoki tek nekoliko desetaka metara, a danas kada su agregati zajedno s elisama visoki do 150 metara, ta odluka gubi svaki smisao. Zadnjih godina stanovnici Unešića masovno se počinju baviti turizmom, a njihov trud bit će ugrožen nezapamćenom devastacijom krajolika zbog planirane izgradnje golemog vjetroparka.

Državi je danas izgleda važnije utječu li vjetroparkovi na faunu (šišmiše i ptice), a nitko ne mari za ljude i njihovu egzistenciju. Umjesto da se stanovništvo Dalmatinske zagore subvencionira i stimulira za postavljanje solarnih panela, radi se upravo suprotno.

Hrvatski suverenisti daju punu podršku stanovništvu općine Unešić u njihovoj namjeri da se spriječi ova nerazumna investicija."

19. travanj 2024 00:10