StoryEditorOCM
Receptibolje ne može

Najkremastija domaća Nutella: ovaj je recept bomba, a za uspjeh je zaslužan mali dodatak koji sigurno imate pri ruci

Piše T. S. M.
12. veljače 2024. - 16:14

Recepti za domaću Nutellu već su pomalo stara priča, svi smo vidjeli snimke koje nam pokazuju kako se popularni namaz može napraviti od prženih lješnjaka i kakao praha ili pak čokolade. Međutim, ako ste ikad pokušali napraviti domaću Nutellu u blenderu prosječne jačine, vjerojatno ste se uvjerili kako je proces ubitačno dosadan. I potencijalno opasan po blender.

Pored toga, cijela ta avantura može završiti razočaranjem, jer dobivena se smjesa može razdvojiti, može ispasti previše gusta ili pak previše uljasta. Sve navedeno mnogima je i više no dovoljno da pripremu Nutelle prepuste Ferreru.

Za sve takve imamo super recept, koji će ih ponovno zagrijati za ovu ideju, jer domaća Nutella ipak je nešto zdravija od kupovne. Tajna ovog recepta je u dodatku mlijeka, koji će ovu slasticu učiniti kremastijom. Ne brinite se, neće biti previše tekuća, a ako i bude, nudimo rješenje i za taj problem.

Domaća Nutella

Sastojci 

190 g šećera u prahu
150 g lješnjaka
150 g crne čokolade
75 g mliječne čokolade
225 ml djelomično obranog mlijeka
4 žlice suncokretovog ulja

Priprema:

Ispecite lješnjake u pećnici ili na suhoj tavi pa ih malo ohladite. Ubacite ih u blender zajedno sa vrućim mlijekom pa blendajte najmanje 2 minute na najvećoj brzini. Što se smjesa više miješa, to će konačni rezultat imati manje grudica.

Dobivenu pastu od lješnjaka  prebacite u zdjelu, dodajte joj čokoladu prethodno otopljenu na vodenoj kupki, šećer u prahu i na kraju ulje. Pomoću pjenjače sve snažno miješajte dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu.

Ako ste zadovoljni teksturom prebacite namaz u staklenku od oko 330 grama, a ako mislite da je konačni rezultat previše rijedak, stavite sve na najlaganiju vatru i kuhajte oko 5 minuta, malo ohladite pa prebacite u staklenku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2024 07:26