StoryEditorOCM
Receptitko bi rekao...

Palačinke od samo jednog sastojka? Moguće je! Bit će mekane, ukusne i jako zdrave, a dodatni im je bonus što ne debljaju

Piše T. S.M.
27. ožujka 2024. - 08:10

Na pragu proljeća mnogi žale zgog toga što su se tijekom zime "pustili od kraja" pa si nameću restrikcije. Nema više peciva, nema više kolača, a i palačinke su im, najčešće, na crnoj listi. No tako uopće ne mora biti, ako znate kako napraviti palačinke koje ne debljaju.

Recept koji ćemo vam otkriti u nastavku jamči mekane i ukusne palačinke s puno proteina i malo, gotovo nimalo ugljikohidrata i masti. Kako je to moguće? Lako - napravite ih od crvene leće.

image
Shutterstock

Leću prethodno morate isprati, a zatim je najmanje dva sata namakati u dvostrukoj količini vode (na jednu čašu punu leće trebat će vam dvije pune čaše vode).

Kad se leća namočila (vidjet ćete da je nabubrila i upila većinu vode), prebacite je u blender. Po želji možete dodati malo soli, ali nije neophodno.

image
Shutterstock

Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu nalik tijestu za palačinke, a potom pecite palačinke kao što biste to napravili sa klasičnim tijestom. Možete peći tanke palačinke, kakve su u nas uobičajene ili se odlučiti za one debeljuškaste, kaok god vam je draže.

Punite ih slanim ili slatkim nadjevima, a ako ste se na ovo jelo odlučili jer pazite na liniju, najbolja opcija bit će vam džem bez šećera ili pak grčki jogurt sa svježim bobičastim voćem.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 15:46