StoryEditorOCM
SlanoKOJA BOMBA

Kremasti kolač po receptu prave majstorice za slatko: zasluženo nosi naziv rapsodija okusa, dopustite joj da vas očara

Piše T. S. M.
9. ožujka 2024. - 08:15

Možda je još malo rano za jagode, ali kad smo vidjeli recept za ovaj kolač poželjeli smo ih kupiti. Srećom, veće trgovine već ih imaju u ponudi. A recept - i jnegov rezultat - vidjeli smo na jednom od naših omiljenih Instagram profila posvećenih kuhanju i pripremi kolača, ankica_torte_i_kolaci iza kojeg stoji Ankica Madunić. Ako nas redovito pratite onda znate da smo vam već pisali o Ankici i njenim slasticama, a cijele se priče možete podsjetiti na ovom linku.

Ovoga puta oduševila nas je receptom za kolač koji nosi poetičan naziv rapsodija okusa.

image
Privatni album

Rapsodija okusa

Sastojci 

Kore: 

8 bjelanjka
8 žlice šećera
8 žlice lješnjaka
2 žlice brašna

Krema:

120 g maslaca
1 l mlijeka
8 žumanjaka
4 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
13 žlica šećera

Dodatno

200 g jagoda
50 g mljevenog keksa
350 ml slatkog vrhnja
banane

Priprema:

Umutite 4 bjelanjka i 4 žlice šećera, dodajte 4 žlice lješnjaka i 1 žlicu brašna, lagano špatulom izmiješajte, nanesite na lim za pečenje dimenzija  30x32 cm obložen papirom i pecite 10 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Na isti način zamiješajte i ispecite još jednu koru.

Za kremu skuhajte mlijeko, šećer, žumanjke i puding pa u ohlađenu smjesu dodajte pjenasto umućen maslac.

Slatko vrhnje istucite u šlag pa ga pomiješajte s mljevenim keksom.

Prvu koru premažite polovicom kreme, na kremu poredajte banane narezane na kolutiće, zatim nanesite polovisu količine šlaga s keksom te poklopite drugom korom. Koru premažite kremom, nanesite banane pa ostatak šlaga u koji ste dodali izmiksane jagode. Nekoliko jagoda ostavite za ukrašavanje.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:30