Vikendom smo uhvatili običaj peći kruh, a ako vi još niste upali u taj đir, savjetujemo vam da upadnete. Štedimo, jedemo zdravije, a znamo se i dobro zabaviti isprobavajući nove recepte.
Jedan od zanimljivijih je recept za kruh pun proteina, u kojem nećete pronaći ni mrvicu pšenice. Priprema mu je jednostavna, ništa ne trebate mijesiti.
Glavni sastojak mu je crvena leća. Pravo iznenađenje, zar ne?
Rezultat je iznenađujuće mekan kruh pun proteina, savršen za sendviče kakve god volite, samo uz bitnu razliku što će vas s ovakvim kruhom puno manje debljati.
Kruh od crvene leće
Sastojci:
500 g crvene leće
6 g kvasca
250 ml vode
60 ml maslinovog ulja
1 žlica soli
sjemenke za posipanje
Priprema:
Namočite leću preko noći ili 12 sati, procijedite je i stavite u blender s ostalim sastojcima (osim sjemenki). Izblendajte sastojke u glatku smjesu pa je prebacite u kalup za kruh obložen papirom za pečenje te pričekajte 30 minuta da se tijesto digne.
Pospite sjemenkama pa pecite 35 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.