StoryEditorOCM
ObalaŠKOLSKO NATJECANJE

Djevojčica s autizmom otpjevala je Terezin bezvremenski hit, poslušajte sjajnu izvedbu Mare Matane!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
30. svibnja 2024. - 10:52

Talent show ‘Lapad traži zvijezdu‘ iznijedrio je mnoge talente učenika OŠ Lapad, koji cijelu nastavnu godinu nestrpljivo čekaju ovaj događaj. Broj prijavljenih nadmašio je prošlogodišnji, a natjecatelji su svoj zadatak shvatili jako ozbiljno, pa su i njihove izvedbe bile na visokoj razini, stoji na službenoj stranici Osnovne škole Lapad.

- Ponosni smo na vas i vjerujemo da ćete u godinama koje dolaze još više usavršiti svoje talente te nam i narednih godina pokazati svoje sposobnost i umijeća. Bravo! - napisali su na službenoj stranici škole.

Među mnogobrojnim učenicima koji su iskazali svoj talenat na natjecanju ‘Lapad traži zvijezdu‘, ove godine našla se i jedna učenica s poteškoćama u razvoju, desetogodišnja Mara Matana.

image

Pere, Mara i Vinka - ljubav, podrška i osmijesi

Privatni Arhiv/

No, djevojčicu autizam nije zaustavio da zablista na pozornici i prekrasno otpjeva bezvremensku pjesmu naše dive Tereze Kesovije, ‘Moja posljednja i prva ljubavi‘, koja je izmamila suze publici.

Maru, učenicu 3. razreda OŠ Lapad, za nastup su predložile i pripremile njezina učiteljica Vinka Sušac i pomoćnica u nastavi Perica Meter. Mara je samopouzdano izašla na pozornicu i pokazala svoj talent pred mnogobrojnom publikom, a kako kaže njezina mama Ivana, oduvijek je voljela pjevati - prije je propjevala nego progovorila.

image

Mara s mamom Ivanom

Privatni Arhiv/

Od četvoro djece Ivane i Pera Matane, Mara je najmlađe dijete. Iako nije razumjela da se natječe, bilo joj je bitno da pjeva, pleše i popne se na pozornicu jer rivalstvo je Mari nepoznat pojam. Ona nas uči što je važno u životu, a to nije natjecanje, nego sudjelovanje.

image

Za Maru su navijali njezini mnogobrojni prijatelji

Privatni Arhiv/

Osvojila je jednu od prvih nagrada, ali njezina najveća nagrada bili su osmijesi i zagrljali koje je dobila za svoj nastup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 09:47