StoryEditorOCM
Obalapravo i pravda

Napustila Domovinski pokret, sad je na čelu kaštelanskog ogranka nove stranke Mislava Kolakušića. Ovo su glavni ciljevi

Piše Županija SD
9. listopada 2024. - 23:10

Na političkoj sceni Kaštela od subote 5. listopada postoji još jedna stranka - Pravo i Pravda Kaštela na čelu koje se nalazi Zrinka Matković Viculin. Inače Pravo i Pravda je stranka na čelu koje se nalazi Mislav Kolakušić. Zrinka Matković Viculin je početkom 2024. napustila Domovinski pokret. Za članove Gradskog odbora novoosnovane Organizacije izabrani su Toni Kelam, Igor Mihalj, Tomislav Balenović i Josip Gizdić.

Zrinka se od gimnazijskih dana u Kaštelima aktivirala u borbi za bolju Hrvatsku kao volonter i aktivist, a trenutno je vrši dužnost vijećnika Mjesnog odbora Kaštel Lukšića. Zrinka inače već godinama radi kao odgojiteljica djece predškolske dobi kao odgojiteljica u vjeri iste dobi djece jer je uz studij predškolskog odgoja završila i vjeronaučni dio studija.

- Na Sveučilištu u Zadru sam diplomirala 2007. godine predškolski odgoj i stekla stručni naziv Odgojiteljica predškolske djece, a stručni ispit sam položila u Splitu 2008. godine. Osim tog studija na Sveučilištu u Splitu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Split sam 2019. g. stekla stručni naziv Odgojiteljice u vjeri predškolske djece, a na istom fakultetu sam 2020. g. završila Katehezu Dobrog Pastira po načelima Montessori pedagogije.

image
Privatni album

Svoju političku karijeru sam započela u Domovinskom pokretu 2020. koji se lažno predstavljao kao domoljubna i suverenistička opcija. Tad sam bila izabrana za prvu potpredsjednicu DP Kaštela, a na izborima za članove vijeća mjesnih odbora grada Kaštela 2022. g. postajem neovisna vijećnica Mjesnog odbora Kaštel Lukšića.

Bila sam i povjerenica DP-a Kaštela 2023. Domovinski pokret sam napustila početkom 2024. godine zbog intriga koje su se kosile s mojom idejom o pravdi, poštenju i težnji da dobrotom služim svom narodu slijedeći uzore naših predaka koji su dali svoje živote u očuvanju našeg hrvatskog i kršćanskog identiteta.“

Nakon što je jednoglasno izabrana za predsjednicu Zrinka Matković Viculin se prisutnima obratila s par prigodnih riječi:

- Gradski odbor Pravo i Pravde Kaštela će biti servis na usluzi građanima grada Kaštela u cilju poboljšanja kvalitete života. Građani nam se mogu slobodno obratiti i iznijeti svoje prijedloge s kojim se problemima susreću u Kaštelima. Tu je pitanje izgradnje tunela Kozjak – Kaštel Kambelovac, transparentnosti trošenja novca iz gradske blagajne, nedostatak pedijatara i liječnika obiteljske medicine, nedostatak mjesta za djecu u vrtićima, kao i pitanje kvaliteta usluga koje trebaju naši umirovljenici te pitanje očuvanje prirodne i kulturne baštine - navela je.

Na kraju se prisutnima obratio predsjednik stranke Kolakušić koji je naglasio je da će prva osnovana dalmatinska organizacija Prava i Pravde promovirati program stranke koji se temelje na transparentnosti, pravednosti i borbi protiv korupcije i nagovijestio osnutak novih organizacija diljem Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 23:10