StoryEditorOCM
Obalaprisist će mu

Noćna potjera: policajci u Makarskoj za volanom uočili višestrukog prijestupnika, on se dao u bijeg prema Splitu...

Piše Diana Barbarić
23. rujna 2024. - 13:29

U petak, 20. rujna.  oko 22:50 sati na području Makarske policijski službenici uočili su vozača koji je kršio prometne propise skretanjem u smjeru u kojem je to zabranjeno.

Policijski službenici izdaju mu naredbu da se zaustavi ali vozač se oglušio na izdanu zapovijed i nastavlja vožnju prema Splitu i bježi od policije. Policijski službenici su ga zaustavili i utvrdili da je 52-godišnji vozač upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije je mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih negativnih bodova. Vozač je vozio iako ima tri pravomoćne zabrane sudova koje mu zabranjuju upravljanje vozilom.

Nakon zaustavljanja utvrđeno je da ne koristi sigurnosni pojas, odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu i posjedovao je marihuanu. Također isteklo mu je važenje prometne dozvole i obvezno osiguranje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja osam prometnih prekršaja, i dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

U optužnom prijedlogu zatraženo je zadržavanje u trajanju od 15 dana, izricanje kazne zatvora 270 dana (za 5 prekršaja), novčana kazna 1.330,00, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 24 mjeseca i da mu se trajno oduzme vozilo. sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 14 dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 13:29