StoryEditorOCM
ObalaPOTICANJE IZVRSNOSTI

Općina na Rivijeri ima genijalan dar za najboljeg učenika, sve će mu biti plaćeno, evo koje uvjete sretnik mora ispuniti

Piše Dijana Turić
5. srpnja 2024. - 16:54

Kako bi potaknula izvrsnost, Općina Podgora na čelu s načelnicom Petrom Radić dosjetila se genijalnog poklona najboljem odlikašu maturantu ili učeniku 3. razreda srednje škole, a to nije novčana nagrada, laptop ili tablet, već besplatno polaganje vozačkog ispita B kategorije.

Općina je pokrenula suradnju s Autoklubom Makarska koji će provesti obuku i učeniku omogućiti polaganje vozačkog.

Na javni poziv mogu se prijaviti učenici hrvatski državljani s navršenih 17 godina i 6 mjeseci u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, učenici 3. razreda srednje četverogodišnje škole u školskoj godini 2023./24. koji udovoljavaju ovom uvjetu, maturanti srednjih škola u Hrvatskoj koji završavaju četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje i koji su dva posljednja razreda srednje škole završili odličnim uspjehom, prvi put polažu vozački ispit i imaju prebivalište na području Općine Podgora.

image

Općina Podgora na čelu s načelnicom Petrom Radić dosjetila se genijalnog poklona najboljem odlikašu maturantu ili učeniku 3. razreda srednje škole

Ivo Ravlić/Cropix

Najboljem učeniku Općina će platiti trošak liječničkog pregleda, osnovnih predavanja za prometne propise i sigurnosna pravila, prvu pomoć i upravljanje vozilom, prvog polaganja prve pomoći, prometnih pravila i vozačkog ispita.

Prednost prilikom dodjele sredstava za financiranje polaganja vozačkog ispita B kategorije imat će podnositelj zahtjeva s višim prosjekom ocjena dva posljednja razreda koja su pohađali.

Učenicima koji pohađaju gimnaziju, prosjek ocjena dva posljednja razreda koja su pohađali, množit će se koeficijentom 1,0, a onima koji pohađaju ekonomsku srednju školu, prosjek će se množiti koeficijentom 0,9.

Učenicima koji pohađaju svako drugo četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, prosjek ocjena dva posljednja razreda množit će se koeficijentom 0,8.

Ukoliko dvoje podnositelja zahtjeva bude imalo isti broj bodova, prednost će imati učenik koji pohađa gimnaziju, a potom ekonomsku i bilo koju drugu četverogodišnju srednju školu, a ako su kandidati izjednačeni, prednosti ima oni koji je prije predao zahtjev koji je kao i sva pripadajuća dokumentacija, dostupan na web stranici Općine, a prijave se podnose do 15. srpnja.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 16:57