StoryEditorOCM
ObalaNEZAŠTIĆENO BLAGO

Poznati poduzetnik na atraktivnoj lokaciji uz more gradi zgradu s čak 80 stanova, ali se priprema i teren za apartmane. Bageri su ‘pomeli‘ objekt koji je privlačio turiste

Piše Mišel Kalajžić
4. studenog 2022. - 07:30
Nekadašnja talijanska karaula, stara stotinjak godina, u trenu je nestala pod građevinskim strojevimaJure Mišković/Cropix

Na zadarskom Putu Dikla, na prostoru nasuprot priobalnog kampa Borik, srušena je stara talijanska vojna karaula izgrađena prije stotinjak godina.

Uklonio ju je privatni investitor koji čisti teren za izgradnju zgrada za apartmane ili stanove, a budući da nije konzervatorski zaštićena, karaula je sravnjena sa zemljom kao potpuno bezvrijedni objekt. Pokušali smo u Konzervatorskom odjelu u Zadru doznati zašto nije (bila) zaštićena kao objekt od povijesne važnosti za grad, ali nikakav odgovor nismo dobili. Nismo uspjeli doznati niti tko je privatni investitor koji na tom zemljištu gradi stambene objekte.

Predsjednica Mjesnog odbora Diklo Martina Matešić rekla nam je da uputimo mail s pitanjima. Uputili smo ga i njoj i gradskoj upravi. Dobijemo li odgovore, objavit ćemo ih.

Čini ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 09:33