StoryEditorOCM
Obala300 METARA DUŽINE

Službeno su počeli radovi na produžetku trogirske rive, vrijedni skoro milijun eura. Evo kada je rok dovršetka šetnice

Piše SPLIT SD
16. rujna 2024. - 17:29

Uvođenjem izvođača u posao službeno su započeli radovi na izgradnji nastavka šetnice Brigi – Lokvice, na dionici od parkinga Lokvice, autobusnog kolodvora pa do starog kamenog mosta.

Pojas je dug oko 300 metara te će s prethodno uređenih 450 metara činiti cjelinu od oko 800 metara. Radovi su vrijedni oko 950.000 eura s PDV-om, od čega 250.000 eura sufinancira Lučka uprava SDŽ s obzirom na to da radovi obuhvaćaju i obalni pojas, a ostatak će podmiriti Grad Trogir.

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Akropolis d.o.o., potpisan je početkom ljeta, no radovi su čekali kraj turističke sezone.

image

Ante Bilić

Telegrin Photography

- Ovo će biti funkcionalni i vizualni nastavak šetnice koja je dovršena prošle godine i tek kada i ova dionica bude gotova, dobit će se puni efekt te će Trogir imati novu rivu nadomak stare gradske jezgre. U budućnost i je plan raditi isto sve od Briga do novog čiovskog mosta - najavio je gradonačelnik Bilić.

image

Srećko Glavaš

Telegrin Photography

Upravo pokrenuti radovi podrazumijevaju šetnicu s biciklističkom stazom, zeleni pojas, mali trg/park na silasku sa starog mosta kod kolodvora, urbanu opremu te novu rasvjetu i oborinsku odvodnju.

Srećko Dragaš u ime izvođača radova istaknuo je kako neće biti nepoznanica na terenu s obzirom da su se jako dobro pripremili za projekt, a ranije su izvodili radove na Foši s druge strane starog mosta tako da znaju s kakvim će se materijalom susresti. Također, izvodili su i radove na lukobranu i dijelu obale na Brigima.

image

Ante Bilić i Viktor Novak

Telegrin Photography

Postojeće privezane brodice privremeno će se maknuti te vratiti kada radovi budu gotovi, a rok za dovršetak je ljeto sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 17:29