StoryEditorOCM
Obalabudite oprezni

Splićani prodavali mobitele, pa ih opelješilo za preko 2000 eura. Policija detaljno opisala gdje su pogriješili

Piše SPLIT SD
2. rujna 2024. - 21:43

Policijska postaja Solin i Policijska postaja Trogir zaprimili su prijave kaznenog djela Računalne prijevare.

Naime, u oba slučaja oštećene osobe su putem internetskog oglasnika oglasile prodaju mobitela, nakon čega ih je kontaktirala nepoznata osoba predstavljajući se zainteresiranim kupcem, a potom poslala poveznicu preko koje je trebalo dostaviti podatke  bankovne kartice radi uplate novca.

Kada su oštećeni upisali te podatke nedugo potom su primijetili da im je s računa "skinuto" više od 1600 odnosno u drugom slučaju više od 800 eura. Na okolnosti zaprimljenih  prijava provodi se kriminalističko istraživanje.

- Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara. Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome. Ako sumnjate na prijevaru, pozivamo građane da svaki takav način komunikacije prijave policiji - naveli su iz PU splitsko-dalmatinske.

Posjetite stranicu Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznajte kako i na koji način se zaštititi.

Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnu gumb za provjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 01:24