StoryEditorOCM
ObalaTEREN PRED KUPCIMA

Splitska županija prodaje građevinsku parcelu na top-lokaciji, tko će se isprsiti i graditi s pogledom na more?

Piše Sandra Barčot
3. lipnja 2024. - 15:11

Županija splitsko-dalmatinska prodaje nekretninu u vlasništvu Republike Hrvatske, a radi se o pašnjaku za kojeg je početna cijena kvadrata procijenjena na vrlo atraktivnih 125,6 eura.

Preciznije, državna parcela površine 156 četvorna metara, prodat će se putem javnog natječaja i to prikupljanjem ponuda prema početnoj cijeni u iznosu od 19.600 eura.

Zemljište se u katastarskim knjigama vodi kao pašnjak u naselju Lokva Rogoznica, tik uz cestu i križanje, koje od ceste dijeli privatnu parcelu, a međaš mu je i veliki posjed u vlasništvu "Hrvatskih šuma".

Sada će se na javnom nadmetanju, putem prikupljanja ponuda vidjeti tko je zainteresiran za kupnju tog terena. Kao i to kolika će biti zadnja ponuda za kvadrat zemljišta u Lokvi Rogoznici, hoće li cijena parcele koja je u građevinskoj zoni "odletjeti" put neba ili će biti malo zainteresirani da to državno zemljište posredstvom Županije prijeđe u privatne ruke.

Ujedno je kupac u obvezi, osim dostignute kupoprodajne cijene zemljišta, podmiriti i trošak procjene nekretnine od strane ovlaštenog sudskog vještaka u iznosu od 179,18 eura.

Svi detalji odluke će, naravno, biti objavljeni u Službenom glasniku Splitsko-dalmatinske županije, te oglas u dnevnim novinama, kao i na mrežnima stranicama Županije i Hrvatske gospodarske komore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 11:26