StoryEditorOCM
ObalaUSKORO NOVI KVADRATI

U Trogiru se hvale upisom sve djece u vrtić, a nadmašili su i lanjsku brojku: ‘Ovo je osnova za kvalitetu života‘

Piše DALMACIJA SD
23. srpnja 2024. - 18:53

Dječji vrtić Trogir završio je s procesom upisa u iduću pedagošku godinu i to ponovno sa svom upisanom djecom koja su zadovoljila kriterije upisa. Pet vrtićkih objekata od rujna će primiti 398 djece, od čega je njih 95 novoupisanih.

Program predškole koji kreće od listopada imat će 20 djece, pa će ukupna brojka upisane djece na kraju biti 420, što je nešto veća brojka u odnosu na prošlu godinu kada su upisana 403 mališana.

Najveći interes roditelja bio je za upisom djece u jaslice. Tako je u četiri jaslička programa upisano 32 djece, dok je najmanji interes bio za poludnevne, popodnevne petosatne programe.

- Ponosni smo što i ove godine nemamo neupisane djece u vrtić. S dva nova objekta otvorena prije nekoliko godina, vrtićem Leptirić i More, te nedavnom prenamjenom dijela vrtića Maslačak koji će primati 14 djece jasličkog uzrasta, osigurali smo trenutačne potreba roditelja za upise njihove djece u predškolski odgoj i obrazovanje. Jednako važno je i da su broj djece po skupinama kao i prostorno-materijalni uvjeti u skladu s državnim pedagoškim standardom - rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

image

Ante Bilić, gradonačelnik Trogira

 

Božidar Vukičević/Cropix

Najavio je i nove kapacitete, koji će se dobiti nadogradnjom zgrade vrtića Maslačak, u Naselju.

- Za nadogradnju kata zgrade vrtića Maslačak osigurali smo novac iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u vrijednosti od 500.000 eura s kojima će se iznad postojećeg objekta dograditi prostor za još tri skupine koje će primati po 20 djece. To će rezultirati time da ćemo u godinama ispred nas biti još komodniji po pitanju vrtićkih kapaciteta te ići u pravcu eventualnog smanjenja vrtićkih grupa čime će usluga biti još kvalitetnija - dodao je gradonačelnik.

image

Trogir

Joško Ponoš/Cropix

- Dugo je Trogir među top 5 gradova u Hrvatskoj po najvećem izdvajanju za predškolski odgoj. U to spadaju i investicije u nove objekte, plaće djelatnika, posebni programi, EU projekti. Najvažnija nam je dostupnost i kvaliteta vrtićke usluge, za koju smatram da treba biti svima osigurana baš kao i škola. Smatram kako je to osnova za kvalitetu života mladih obitelji u Trogiru. Ambicije ove gradske vlasti po tom pitanju nisu stale. Nastojat ćemo i dalje ulagati u izgradnju novih objekata i učiniti cijenu vrtića još povoljnijom - zaključio je trogirski poteštat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 11:18