StoryEditorOCM
ObalaZAGUŠENI VRANJIC

Vapaj ‘Mjesta koje hoće živjeti‘: ‘Grade luksuzne brodove, a otpad bacaju u naše kontejnere. I nitko im ništa ne može!‘

Piše Split SD
18. lipnja 2024. - 17:14
‘Kontejneri za koje mještani plaćaju naknadu su napunjeni u roku sat vremena nakon pražnjenja, ali ne od strane mještana‘Privatni album

Konstantno upozoravamo na problem glomaznog otpada koji se odlaže pokraj naših kontejnera te građevinskog, brodskog i opasnog otpada koji se trpa u naše kontejnere, oglasila se Građanska inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti" iz Vranjica.

"Potrebno je postaviti bolje osvjetljenje i nadzor na mjestima gdje se nalaze naši komunalni kontejneri putem kamera za koje grad Solin tvrdi da nema novca u proračunu.

Iako iz Grada Solina tvrde da ni kamere ne bi riješile problem otpada i tu staje priča, mi smatramo da bi se riješio problem pod uvjetom da se kazne za odgovorne NAPIŠU i NAPLAĆUJU.

image
Privatni album

Kontejneri za koje mještani plaćaju naknadu su napunjeni u roku sat vremena nakon pražnjenja (ne od strane mještana), a ostali otpad je ostavljen pored kontejnera. Otpad se iskrcava iz kombija, kamiona, prikolica... (fotografije u prilogu). 

Dodatni problem stvara bivši Salonit i Brodoremont i njihov otpad završava u našim kontejnerima. Nitko im nije sposoban tri godine narediti da u svojim firmama moraju imati kontejnere za SVE vrste otpada. Izrađuju luksuzne brodove, a otpad se iskrcava u naše komunalne kontejnere?!

Tri godine pišemo odgovornima za isti problem i apsolutno ništa nije poduzeto. Ne samo što smo kanalizacija gradu Splitu nego i prihvatilište za sav otpad Kastelima, Splitu, Solinu...

Doslovno se gušimo u smradu krepaline i opasnosti od zaraze!", ističu iz Građanske inicijative "Mjesto koje hoće živjeti"

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 21:23