StoryEditorOCM
Otocizaslužili su

Bračani danas na rivi potpisuju važnu peticiju: ‘Hoćemo cjelogodišnju katamaransku prugu do Splita!‘

Piše Ivica Radić
15. listopada 2024. - 08:54

"Cijeli Brač zajedno za katamaran“- naziv je peticije koja će se u utorak potpisivati u Supetru, na središnjoj rivi od 10 do 12 sati, i to u organizaciji grada Supetra i njegove gradonačelnice Ivane Marković

Tom peticijom, pojasnila je gradonačelnica Marković, traži se od Agencije za obalni linijski prijevoz da uvede cjelogodišnju katamaransku prugu na relaciji Split-Supetar-Split i to u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. Ta brzobrodska linija omogućila bi zaposlenicima, bolesnicima, učenicima i studentima te drugima da na vrijeme odnosno do 7 sati stignu u Split te da istodobno imaju osiguran povratak u popodnevnim satima i to svakog radnog dana.

Gradonačelnica Marković smatra da je konačno došlo vrijeme da se odvoji teretni od putničkog prometa jer to naši otočani traže i zaslužuju. Podatak da je „Jadrolinija“ lanjske godine na relaciji Spli-Supetar-Split trajektima prevezla 2 milijuna putnika, a to je više od polovice stanovnika Hrvatske, najbolje to svjedoče. 

Peticijom se isto tako traži da se razmotri mogućnost da se ova katamaranska linija proširi te da prometuje na relaciji Split – Supetar- Postira-Pučišća-Povlja. 

U proteklih nekoliko dana on line peticiju istoga sadržaja potpisalo je više od 2 600 osoba, a to najbolje potvrđuje kako Braču treba brzi, pouzdani i sigurni putnički pomorski prijevoz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 18:21