StoryEditorOCM
Otocipismo zahvale

Bračanin došao na zahvat u KBC Split, oduševio se tretmanom osoblja ‘Dirnut sam... Ja sam obični pacijent, bez veza...‘

Piše Ivica Radić
18. srpnja 2024. - 07:03

Za liječnika i medicinsko osoblje nema većeg priznanja od riječi zahvalnosti koje im upute njihovi pacijenti dirnuti ljudskom pažnjom koju im nesebično poklone.

Jedan od njih je i Bračanin Zdravko Karmelić iz Bola, koji nam se javio kako želi javno pohvaliti i izraziti svoju zahvalnost za jedno ugodno i toplo bolničko iskustvo na splitskom KBC-u na Firulama.

image
Joško Šupić/Cropix

On je, naime, prošlog ponedjeljka bio naručen na odjel grla, uha i nosa radi potrebnog zahvata. U bolnici je bio pet dana.

- Ulaskom preko praga odjela, usprkos velikoj vrućini i pritisku izvana, osjetio sam onu ljudsku toplinu i srdačnost od čitavog medicinskog osoblja. Tim činom bio sam izuzetno dirnut i dugo ću ga pamtiti.

Ovim putem, kao obični pacijent, "bez tate i mame, bez barbe i drugih veza", svim, za mene, bezimenim djelatnicima dotičnog odjela želim javno zahvaliti. Jedini kojega sam poznavao bio je dr. Mirko Kontić, a upoznao sam ga kao doktora s ambulantnog liječenja i voditelja moje prijašnje operacije 2017. godine - pun je hvale Karmelić.

image

Doc. dr. sc. Mirko Kontić
 

Nikola Vilić/Cropix

Potom je zahvalni pacijent iz sobe 9 spomenuo kako je bolska plaža Zlatni rat simbol Hrvatske na kojoj brojni posjetitelji i kupači pokušavaju među bijelim oblucima pronaći kamen sreće.

- Ja sam taj kamen sreće pronašao na vašem odjelu i vjerujem kako će pokrenuti lavinu kamenja u Lijepoj našoj da nam svima bude bolje - zaključio je pacijent Zdravko Karmelić dirnut sa svim onome što je doživio tijekom bolničkog liječenja. Pismo zahvale osobno je uručio medicinskom osoblju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. kolovoz 2024 01:24