StoryEditorOCM
OtociVažno je sudjelovati

Dođite na biciklijadu u Jelsi, bit će rižota i lutrije, a pobjednika u kategoriji ‘Ko će sporije‘ čeka super nagrada

Piše Stjepan Mijat Zaninović
5. listopada 2024. - 20:12

Rotary Club Hvar 12. listopada organizira jubilarnu 20. humanitarnu Biciklijadu u Jelsi kako bi promovirali zdrav način života, sigurnost u prometu, širili kulturu vožnje bicikla, ali i promijenili živote.

A evo kako se razvijao sam projekt Biciklijade.

“Ovo je 20. po redu Biciklijada, a kao i sve prijašnje i ova se održava pod geslom "Važno je sudjelovati". Kad smo tek krenuli, fokus je bio na osnovnim školama, onda smo se proširili i na srednjoškolce, pa roditelje, turiste, a sad voze čak i vrtićka djeca. Promičemo kulturu vožnje biciklom i potičemo sve da paze na sigurnost sebe i drugih u prometu.

Ove godine imamo i grupu biciklističkih akrobata koji će začiniti program, a kao i uvijek tu su vrijedne nagrade za lutriju. Svi koji kupe majicu dobiju porciju rižota i jedan listić za lutriju. Lutrija će se izvlačiti nakon Biciklijade – rekao je Visko Haladić, iz Rotary Cluba Hvar.

image

Svake godine sve je više bicikli na biciklijadi

Rotary Club Hvar

Mala udruga, veliki utjecaj

Rekao nam je i da su stipendije fokus Biciklijade zadnjih 10 godina, a da su prije toga sredstva ulagali u unaprjeđenje raznih aspekata života otočana, prvenstveno djece. Postavljeni su prometni znakovi ispred škole u Jelsi te pametne ploče u školama u Sućurju i Starom Gradu. Kako je Visko rekao, “za jednu lokalnu udrugu sa samo 23 člana, puno smo toga napravili…”

To je očito i iz organizacije ovogodišnje Biciklijade. Nakon “utrke” sudionici iz Hvara, Starog Grada i ostalih mjesta na otoku neće morati sami organizirati kako bicikle vratiti kući. Neće čak morati ni misliti kako će se oni vratiti kući. Rotary Club je osigurao da po bicikle dođu kamioni, a po sudionike autobusi kako bi se na kraju svi sretni, zadovoljni i umorni sigurno vratili kući.

Za kraj nam je šjor Visko spomenuo jedini natjecateljski dio Biciklijade, utrku “Ko će sporije”. Radi se o utrci na pet metara u kojoj je cilj što sporije prijeći kratku stazu bez padanja s bicikla. Nagrada za pobjednika je izlet za cijeli razred, pa tu bude pravog navijanja i slavlja na kraju. Organizatori su za izlet osigurali 500 eura, a prijave za Biciklijadu iznose 15 eura i uključuju majicu, ručak i listić za lutriju.

image

Najavni plakat

Rotary Club Hvar
image

Navijanje za "Ko će sporije" bude vatreno

Rotary Club Hvar
image

Poslužile bi i za skrivanje toplesa s plaža po Jelsi

Rotary Club Hvar
image

3,2,1... Pomalo!

Rotary Club Hvar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 20:12