StoryEditorOCM
Otociglamping kamp

Hrvatski fotograf snimio je prizor na dalmatinskom otoku, pogledali su ga milijuni. Kažu da je ta fotografija - sve!

Piše SPLIT SD
26. kolovoza 2024. - 10:55

Jedna od najviralnijih fotografija hrvatskih otoka  je ona bajkovite vanjske kuhinje na Hvaru koju je snimio Timotej Gošev, poznati hrvatski fotoreporter čiji profil možete pogledati OVDJE

Njegova fotografija se od 2022. nezaustavljivo širi profilima i stranicama posvećenima putovanjima i turizmu te je prikupila milijune lajkova i ‘šeranja‘. 

"Zašto svi toliko vole ovu fotografiju? Što je to s vanjskom kuhinjom uz more zbog koje svi polude? Valjda bi više vila uz more trebalo razmišljati o tome da naprave vanjske kuhinje s pogledom!" upitao se i sam fotograf. 

Gdje je nastala najviralnija fotografija s hrvatske obale?

Riječ je o glamping kampu koji se nalazi između sela Vrboska i uvale Basina na Hvaru. Plage Cache’e Glamping udaljen je 2 kilometra makadamskom cestom od trgovine i restorana, 10 km od trajektne luke i 25 km od grada Hvara. Brodom je ipak malo lakše do ove lokacije - treba tek 5 minuta od Jelse.

U kampu se nalazi pet glamping šatora s kuhinjom i dnevnim boravkom na otvorenom. Upravo je kuhinja postala viralni hit pa se i na službenim stranicama kampa često hvale s njom. Cijene noćenja se u špici sezone kreću od 260 do 280 eura, piše Index.hr. 

Što je glamping?

Glamping označava "glamurozno kampiranje" i predstavlja stil kampiranja koji kombinira luksuz i udobnost hotela s iskustvom boravka u prirodi. Za razliku od tradicionalnog kampiranja, gdje se koristi osnovna oprema kao što su šatori, vreće za spavanje i prenosivi štednjaci, glamping uključuje smještaj u udobnim i često luksuzno opremljenim objektima, kao što su luksuzni šatori, kućice na drvetu, kamp-prikolice ili eko-brvnare.

U glampingu smještaji su često opremljeni pravim krevetima, strujom, privatnim WC-ima, kuhinjama i grijanjem ili hlađenjem, što omogućava gostima da uživaju u prirodnom okruženju bez odricanja od komfora navodi Index.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 07:54