StoryEditorOCM
OtociNA TIJELOVO

Povijesni događaj u supetarskoj župi svetog Petra, prva mlada misa nakon 71 godinu, služit će je njihov don Tonči

Piše Ivica Radić
28. svibnja 2024. - 16:36

Na blagdan Tijelova (četvrtak) novozaređeni svećenik don Tonči Prugo slavit će u svom rodnom Supetru i župi svoju mladu misu. Prva je to mlada misa nakon 71. godinu. Njega je za svećenika hvarske biskupije u subotu zaredio biskup trootočne biskupije mons. Ranko Vidović u hvarskoj katedrali.

Za taj događaj župa i grad Supetar pripremaju se Trodnevnicom koja se sastoji od svete mise te vjerskih i kulturnih događanja. Tako su u ponedjeljak navečer nakon svete mise u župnoj crkvi zajednički koncert održali crkveni zbor svete Cecilije, Dječji zbor, Vatrogasna ženska klapa "Alegrija", muška klapa "Turanj" i Tamburaški orkestar.

U utorak (19.30) bit će održan okrugli stol na temu "Uloga svećenika u sinodalnoj crkvi - svećenik jučer, danas, sutra", a govorit će fra Ante Vučković i don Ivica Huljev.

Užežin blagdana i mlade misa u župnoj crkvi (20.30) upriličit će se molitveno bdijenje s procesijom.

Slavlje mlade mise počinje na blagdan Tijelova u 10.30 sati kada će supetarski sin don Tonči Prugo prvi put kao svećenik pristupiti Stolu Gospodnjemu i slaviti svečanu Euharistiju. To je događaj koji će zlatnim slovima biti upisan u povjesnicu supetarske župe svetog Petra.

image

Don Tonči Prugo, hvarski biskup mons. Ranko Vidović (u sredini) i don Domagoj Babić (desno)
 

Stipo Marčinković
image

Ređenje u hvarskoj katedrali

Stipo Marčinković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 01:18